Koje kapitalne investicije su predviđene rebalansom budžeta?

Požarevac

Događaji

Koje kapitalne investicije su predviđene rebalansom budžeta?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbornici požarevačke Skupštine usvojili su danas prvi rebalans budžeta.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, istakao je za govornicom da je veliki investicioni potencijal budžeta i da je veliki deo sredstava preusmeren u kapitalne investicije. Prema njegovim rečima, ukupan investicioni potencijal Požarevca za tekuću godinu, koji će se realizovati preko svih korisnika, iznosi 2.407.784.532 dinara.

Govoreći o najvažnijim investicijama, Pavlović je posebno izdvojio izgradnju atletskog stadiona na prostoru ,,Vašarišta“ u Požarevcu. Za ovu namenu je rebalansom budžeta opredeljno 75.570.041 dinar.

,,To je jedan od sportskih objekata koji mnogi gradovi imaju, a Požarevac nema. Smatramo da je za našu omladinu i decu bitno da imaju gde da treniraju. Podsećam vas da je Požarevac po rezultatima naših malih atletičara jedan od boljih gradova u Srbiji, a deca nam trenutno treniraju na Hipodromu. To neće biti samo objekat za jedan sportski klub, već za sve građane koji se sve više u poslednje vreme bave ovim sportom, pre svega trčanjem“, ističe Pavlović. 

Podsećamo da su grad Požarevac i Atletski savez Srbije potpisali sredinom juna sporazum o saradnji koji podrazumeva donaciju za projekat izgradnje atletskog stadiona u Požarevcu, čija je vrednost oko dva miliona dinara. 

POTPISAN SPORAZUM: POŽAREVAC ĆE DOBITI ATLETSKI STADION

Za izgradnju atletskog stadiona grad će izdvojiti dodatna sredstva i u sledećoj godini, u iznosu od 50.355.097 dinara.

Gradonačelnik je kao jednu od značajnih investicija izdvojio projekat za zatvoreni bazen u Požarevcu koji je, kako kaže, u fazi izrade, a uskoro kreće i izrada urbanističkog projekta za ceo sportski kompleks, gde će definisati poziciju svih objekata koji su planirani za dalju izgradnju. 

,,Moram da naglasim da se više puta u javnosti spominjalo da grad već ima taj projekat, ali ga nema. Ono što je rađeno 2014. godine je bilo konceptualno rešenje koje je samo okvirno samo dalo neki  izgled“, objašnjava Pavlović. 

PAVLOVIĆ: U FAZI SMO PROJEKTOVANJA ZATVORENOG BAZENA

Rebalansom budžeta opredeljena su sredstva i za podršku projektu ,,Rumunsko-srpska zajednička inicijativa u borbi protiv kancera u prekograničnom regionu”, koji bi trebao da pomogne da se potpuno osposobi novi deo bolničke zgrade. Prema njegovim rečima, taj objekat neće biti samo za ovu namenu, već će biti ,,bolnica u malom“ - sprat laboratorije, smeštaj pacijenata, operacioni blok, porodilište i ginekologija. 

,,Grad je za ovu namenu opredelio približno 35 miliona dinara, što je dodatna pomoć projektu, gde ćemo izvršiti opremanje trafo stanice koja je potrebna za puštanje u rad novog dela bolnice“, dodaje Pavlović.

Prema njegovim rečima, grad Požarevac pristupa pribavljanju poslovne zgrade u javnu svojinu, a za tu namenu rebalansom je izdvojeno nešto više od 38 miliona dinara.  

Rebalans je predvideo i istražne radnje za nove bunare na vodoizvorištu ,,Ključ”. Takođe, ulaže se u osavremenjavanje sistema vodosnabdevanja u pravcu daljinskog očitavanja u iznosu od 36 miliona dinara.

Pored toga, sredstva su odvojena i za kupovinu novih kontejnera i vozila za JKP „Komunalne službe“ Požarevac, kako bi se pokrenuo projekat odlaganja smeća na regionalnu deponiju.
Opredeljena su i sredstva za početak rekonstrukcije i izgradnje novog dela požarevačke Galerije „Milene Pavlović Barili“, za šta je u rebalansu planirano 46 miliona dinara. Saša Pavlović ističe da će grad i u sledećoj godini izdvojiti sredstva za realizaciju projekta. 

To Top