Koje opštine u Braničevu su dobile novac za unapređenje infrastrukture?

Braničevo

Događaji

Koje opštine u Braničevu su dobile novac za unapređenje infrastrukture?

Foto: rnro.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. Novac je dobilo pet opština iz Braničevskog okruga.

Na javni konkurs su se prijavile sve nedovoljno razvijene opštine, a sredstva za realizaciju projekata dobile su 42 opštine i to za oblasti unapređenja lokalne infrastrukture.

Za unapređenje infrastrukturnih kapaciteta u ulici Jovana Jovanovića Zmaja u Petrovcu, ulici Selo i potezu Kulma u naselju Leskovac, opština Petrovac na Mlavi dobila je osam miliona dinara, a isti iznos opredeljen je i za projekte u opštini Žagubica i Golubac i to za rekonstrukcije Svetoilijske ulice u Osanici, kao i za prvu fazu osvetljenja ulica u vikend naselju Vinci i Usije.

Nešto manje novca, tačnije 7,5 miliona dinara, odobreno je opštini Malo Crniće za drugu fazu izvođenja radova na pojačanom održavanju nekategorisanog lokalnog puta Boževac – Kobilje, a opština Žabari dobila je nešto više od šest miliona dinara za izgradnju pomoćnog objekta fudbalskog terena-svlačionice u Vlaškom Dolu.

„Saradnja sa predsednicima ovih opština je na veoma visokom nivou što me uverava, a siguran sam i stanovnike tih opština, da ravnomerni regionalni razvoj u našem slučaju nije samo priča već realnost. Za nešto manje od godinu i po dana koliko postoji Kabinet, sa svojim timom obišao sam sve nedovoljno razvijene opštine, a neke i više puta. Izuzetno me raduje jer su građani tih opština prepoznali naš rad, kao i sve ono što smo sredstvima Vlade Srbije uspeli da obnovimo i izgradimo kako bi kvalitet života u tim sredinama dobio jednu novu dimenziju i kako bi snovi o ubrzanom razvoju mogli da postanu stvarnost“, izjavio je ministar Novica Tončev nakon potpisivanja ugovora sa predsednicima nedovoljno razvijenih opština.

Ovo je drugi konkurs ovog tipa koji Kabinet ministra Tončeva realizuje kako bi se poboljšali uslovi života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.

To Top