Koji projekti će doprineti unapređenju života na teritoriji Požarevca?

Požarevac

Društvo

Koji projekti će doprineti unapređenju života na teritoriji Požarevca?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački odbornici će na zasedanju 20. oktobra odlučivati o izmeni i dopuni programa mera za unapređenje života na teritoriji grada.

U predlogu odluke navedeno je da će biti izvršena prenamena sredstava koja su ostala od realizovanih projekata iz ranijih programa u iznosu od 29.315.281 dinar.

Ukoliko se odluka usvoji, najviše sredstava biće preusmereno na izradu plana detaljne regulacije „Centar“ kao i za opremanje “Slobodne zone” koja će biti forimirana u Požarevcu. Za ove projekte biće izdvojeno 16.709.171 dinar.

Ovom odlukom grad će preusmeriti sredstva u iznosu od 3.288.774 dinara za sanaciju fiskulturne sale u Osnovnoj školi ,,Desanka Maksimović“, koju je naložio građevinski inspektor.

Prenamenom odvojeno je 2.100.696 dinara za nabavku pećnice i univerzalne kuhinjske mašine za obradu hrane za kuhinju u vrtiću „Neven“. Pored toga, biće izdvojeno i 1.700.000 dinara za izgradnju ograde i kapije u Medicinskoj školi u Požarevcu.

Jedan deo sredstava biće preusmeren i na Gradsku opštinu Kostolaci, tačnije 4.220.254 dinar. U ovoj opštini planirani su radovi na izradi urbanističkog projekta za rekonstrukciju gradskog parka, zamena stubova i postavljanje nove led rasvete u ulici Veljka Dugoševića, postavljanje nove ventilacije za sportsku i gimnastičku salu u Hali sportova kao i postavljanje nove ventilacije za malu salu  i predškolski prostor.

To Top