Koji radovi se trenutno izvode i koliko koštaju?

Požarevac

Društvo

Koji radovi se trenutno izvode i koliko koštaju?

Foto: S.PavlovićE.B

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku su radovi na nekoliko lokacija u gradskim i seoskim mesnim zajednicama na teritoriji grada Požarevca, objavio je gradonačelnik Požarevca na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

U Mesnoj zajednici Brežane trenutno se izvode radovi na ojačavanju kolovozne kontrukcije i asfaltiranju Dolinske ulice, a vrednost radova je oko 2,8 miliona dinara. Ista vrsta radova trenutno se izvodi i u ulici Lole Ribara u MZ Ostrovo, koji koštaju 9,8 miliona dinara, kao i u MZ Burjan, u Ratarskoj ulici, dužine 808 metara, vrednosti 57,8 miliona dinara.

Sanacija trotoara u delu Jug Bogdanove ulice u Požarevcu je takođe u toku, i to od ulice Lole Ribara do Topličine, leva i desna strana, dužine 130 metara. Vrednost radova je približno 2,2 miliona dinara.

U toku su i radovi na uređenju parking prostora kod pomoćnih terena, bivšeg stadiona "MIP" - a u Požarevcu, površine 1.000 metara kvadratnih, čija je vrednosti oko 2,5 miliona dinara.

Pri kraju su i radovi na asfaltiranju u MZ Gornja Mala, u ulici Blaže Jovanovića, dužine 370 metara i širine oko četiri metra. Za ove radove izdvojena su tri miliona dinara iz gradskog budžeta.

Kada je u pitanju Gradska opština Kostolac, u toku je rehabilitacija, obnavljanje, zamena i ojačavanje trotoara  u ulici Nikole Graonića, dužine 160 metara, a vrednost radova je nešto manja od dva miliona dinara.

Radi se i u seoskim mesnim zajednicama na teritoriji grada Požarevca. U MZ Zabela i MZ Bratinac u toku su radovi na ojačavanju kolovozne konstrukcije, odnosno asfaltiranju. Vrednost radova u Vajfertovoj ulici je 3,3 miliona dinara, a u ulici Vase Pelagić nešto više od dva miliona dinara. Isti radovi odvijaju se i u ulici Miloša Obilića u MZ Lučica, a koštaju 4,8 miliona, kao i u ulici Svetislava Uroševića u MZ Trnjane, u vrednosti od dva miliona dinara.

Radovima je obuhvaćena i sportska infrastruktura - presvlačenje asfaltom sportskog igrališta u školskom dvorištu u MZ Dubravica, površine 425 metara kvadratnih, vrednosti 1,8 miliona dinara. Decu, sportiste, kao i rekreativce sigurno će obradovati teren malih sportova u MZ Maljurevac, vrednosti oko dva miliona dinara, površine 970 metara kvadratnih. Urađena je priprema terena, a ukoliko vremenski uslovi dozvole, danas se očekuje asfaltiranje, naveo je gradonačelnik na svom FB profilu.

To Top