Koliko mesečno prihoduje “Garaža Takovska”?

Požarevac

Događaji

Koliko mesečno prihoduje “Garaža Takovska”?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevljani su na izgradnju spratne garaže na parkingu kod hotela “Dunav” čekali oko godinu i po dana. Grad je uložio veliku sumu novca u nju, konstatovao je jedan odbornik i upitao da li se ta investicija isplatila.

Jedna od najznačajnijih tačaka dnevnog reda koja se našla pred požarevačkim odbornicima u petak na sednici lokalnog parlamenta bio je predlog rešenja o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih preduzeća za drugi kvartal tekuće godine.

U okviru nje je  Slobodan Vasić, šef Odborničke grupe „DJB – RIIS Istok“, postavio pitanje direktorki JKP „Parking servis“ Požarevac o zarađenim sredstvima od ,,Garaže Takovske” koja je počela da radi u oktobru prošle godine.

,,Koliko prihoda je donela dugoočekivana spratna garaža? Znam da je grad dosta uložio, ali me zanima koliko smo tu profitirali”, upitao je Vasić za govornicom.

Marija Papović, direktorka JKP „Parking servis“ Požarevac istakla je da ovo preduzeće ima dobit u ovom kvartalu 3.500.000 dinara i da je u prethodnom periodu ostvarilo 103 odsto prihoda u odnosu na planirani.

,,Naravno da je tome doprinela i javna garaža ,,Takovska” koja je u avgustu ostvarila 17.000 sati parkiranja, odnosno oko 1.100.000 dinara prihoda. To je iznad nivoa koje je to parkiralište ostvarivalo ranije”, rekla je Papović.

 

Marija Papović, direktorka JKP “Parking servis” Požarevac

Ona je istakla da je ovo preduzeće u prethodnom kvartalu realizovalo investiciju grada koja je podrazumevala da svi sugrađani dobiju novo, funkcionalno i estetski lepšte parkiralište sa većim brojem parking mesta.

,,To je posebno parkiralište ,,Pijaca” u ulici Moše Pijade, što je bila investicija grada u vrednosti od 5.500.000 dinara”, podsetila je Papović.

Prema njenim rečima, u prethodnih pet godina, koliko je ona na čelu JKP ,,Parking servis” dobro posluje u cilju zadovoljenja potreba korisnika i proširenja parking kapaciteta.

Podsećamo da je ovo preduzeće poslovalo pozitivno u 2020. godini i ostvarilo dobit od 2.071.916,38 dinara.

>>KAKO SU POSLOVALA POŽAREVAČKA JAVNA PREDUZEĆA U 2020. GODINI?<<

To Top