Koliko plaćamo Zoricu i Bajagu?

Požarevac

Društvo

Koliko plaćamo Zoricu i Bajagu?

Foto: Youtube, screenshot

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac će ove godine za dva koncerta koji će biti održani na trgu 3. i 4. septembra platiti izvođačima iz gradske kase.

Zabava na trgu koštaće oko 20 hiljada evra. Ovu informaciju nam je potvrdio Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca, ali nije mogao da precizira koliko koji koncert pojedinačno košta.

„Cena koncerata Zorice Brunclik i „Bajage i instruktora“ je ukupno 2 miliona 595  hiljada dinara sa PDV-om“, rekao je Baldić za E-Braničevo i dodao da je novac obezbeđen iz budžeta grada Požarevca.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u celoj Srbiji bilo je neizvesno da li će se i u kom obimu održati prateći muzički programi LJKI. Grad je početkom ove nedelje dobio saglasnost za održavanje koncerata i dva dana pred početak manifestacije direktnom pogodbom obezbedio nastupe estradnih zvezda.

Podsećamo da je praksa ranijih godina bila da Turistička organizacija raspiše javne nabavke za usluge izvođenja muzičkog programa.

Po rečima Vasilija Baldića, početkom ove godine došlo je do izmena Zakona o javnim nabavkama po kojima se za ovakve vrste muzičkih usluga, čija je pojedinačna procenjena vrednost manja od 15.000.000 dinara, ne sprovodi postupak javne nabavke.

To Top