Komšije traže hitno izmeštanje odgajivačnice pasa iz centra Požarevca

Požarevac

Društvo

Komšije traže hitno izmeštanje odgajivačnice pasa iz centra Požarevca

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Isaković, upravnik stambene zajednice Mačvanska 21, predao je Komunalnoj inspekciji i načelniku Gradske uprave Požarevac zahtev za sprovođenje Odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Požarevca.

Zahtev se konkretno odnosi na odgajivačnicu pasa koja se nalazi u centralnoj gradskoj zoni, na adresi Mačvanska 20 u Požarevcu. Po Isakovićevim rečima, rok za premeštanje odgajivačnice na drugu lokaciju ističe danas.

On podseća da je novom Odlukom o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji grada Požarevca, za razliku od prethodne, precizirano da odgajivačnice životinja mogu biti locirane isključivo u zonama ruralnog stanovanja sa poljoprivrednim površinama izvan centralne zone grada.

„Vlasnici, odnosno držaoci životinja, su dužni da držanje istih usklade sa odredbama iz Člana 8 ove odluke u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke, odnosno do danas. Odgajivačnica koja se nalazi u Mačvanskoj 20 nije ispoštovala odluku o preseljenju izvan centralne gradske zone. Ovim dopisom zahtevamo da preduzmete mere iz vaše nadležnosti da se odgajivačnica preko puta stambene zgrade u Mačvanskoj 21 i koja uznemirava i ugrožava 50 vlasnika stanova i njihove porodice iseli na lokaciju koju predviđa odluka“, piše u zahtevu.

Takođe se navodi da su ugroženi i stanari okolnih stambenih zgrada u Vardarskoj ulici 10, 12, 14, 16 i 19 i da su, ukoliko se nešto ne preduzme, spremni na proteste.

Isaković kaže da stanarima najviše smeta buka koja dopire iz odgajivačnice.

„Čuje se konstantan lavež pasa i cviljenje, nepodnošljivo je, a često se oseća i smrad“, kaže Isaković za E-Braničevo.

Kako objašnjava, udruženi stanari na sve načine pokušavaju već više od godinu dana da reše ovaj problem i nadali su se da će se to dogoditi stupanjem na snagu nove odluke o držanju domaćih životinja.

„Očekujem uskoro odgovor nadležnih, nećemo se smiriti sve dok se odgajivačnica ne izmesti na drugu lokaciju“,  kaže on.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top