Konkurs za dodelu pomoći porodicama učenika i studenata

Žabari

Društvo

Konkurs za dodelu pomoći porodicama učenika i studenata

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Žabari raspisala je konkurs za dodelu materijalne pomoći porodicama učenika i studenata sa područja ove opštine za školsku 2018/2019.godinu.

Materijalna pomoć se dodeljuje studentima koji se  školuju na državnim fakultetima i višim školama, kao i učenicima državnih srednjih škola bez jednog ili oba roditelja, uz napomenu i da se materijalna pomoć ne dodeljuje studentima prve godine, osim u slučaju da su bez jednog ili oba roditelja.

Materijalna pomoć se dodeljuje za vreme trajanja redovne nastave koje je propisano za sticanje odgovarajućeg stepena obrazovanja i to studentima koji imaju prosečnu ocenu veću od 7,50 na prethodnoj godini studiranja.  

Ova vrsta pomoći se ne može dodeliti korisniku za ponovljenu godinu studija odnosno srednje škole, kao i korisniku koji u prethodnom školovanju ima više od jedne ponovljene godine studiranja i školovanja, na istom ili drugom fakultetu, odnosno školi.

Materijalna pomoć se dodeljuje 10 meseci u godini.Apsolventima fakulteta i viših škola materijalna pomoć se dodeljuje 6 meseci, bez obzira na dužinu apsolventskog roka.

Korisnik prava na materijalnu pomoć stiče  od 01. oktobra tekuće godine.

Detalje o konkursu svi zainteresovani mogu pogledati OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top