Konkurs za podsticaje u poljoprivredi

Požarevac

Poljoprivreda

Konkurs za podsticaje u poljoprivredi

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac je raspisao javni konkurs za spovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Predmet javnog konkursa su podsticaji za: sufinansiranje kamate za poljoprivredne kredite, uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja i održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta.
Maksimalni iznos podsticajnih sredstava po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu u ovom konkursu, kod sufinansiranja kamate za poljoprivredne kredite ne može biti veći od 50 hiljada dinara, kod uspostavljanja i jačanja udruženja u oblasti poljoprivrede od 400 hiljada dinara, investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava takođe  400 hiljada dinara,  osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja ne veći od 100 hiljada dinara i održivog korišćenja poljoprivrednog zemljišta od 40 hiljada dinara. 
Podnosioci zahteva (fizička lica) pod tačkom sufinansiranja kamate za poljoprivredne kredite, imaju pravo da učestvuju u okviru dva podsticaja, ostali imaju pravo na jedan podsticaj po zahtevu (nabavka grla ili nove poljoprivredne mašine ili opreme za biljnu proizvodnju). 
Minimalni zbirni iznos računa po zahtevu ne može da iznosi manje od 30 hiljada dinara.
Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.
Tekst javnog konkursa je objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave Požarevca i GO Kostolac, kao i na sajtu grada www.pozarevac.rs.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top