Konkurs za pomoć porodicama učenika i studenata

Žabari

Društvo

Konkurs za pomoć porodicama učenika i studenata

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan konkurs za dodelu materijalne pomoći porodicama učenika i studenata sa područja opštine Žabari za školsku 2021/2022. godinu.

Materijalna pomoć se dodeljuje studentima koji se školuju na državnim fakultetima i višim školama, kao i učenicima državnih srednjih škola bez jednog ili oba roditelja.

Studenti prve godine nisu u mogućnosti da dobiju ovu pomoć, osim u slučaju da su bez jednog ili oba roditelja.

Dodela materijalne pomoći vrši se po kriterijumu školskog uslova, odnosno na osnovu godine studiranja i prosečne ocene postignute u prethodnoj godini studiranja. Pravo da konkurišu imaju  studenti sa prosečnom ocenom osam ili višom u prethodnoj godini studiranja. Ukoliko učesnici na konkursu imaju isti broj bodova onda prednost ima korisnik sa više godina studija i sa većom prosečnom ocenom.

Korisnicima bez jednog ili oba roditelja  materijalna pomoć dodeljuje se bez utvrđivanja školskog uslova, međutim, broj odobrenih materijalnih pomoći ne može biti veći od polovine ukupnog u toj godini. Prednost pri dodeli  korisnicima bez jednog ili oba roditelja ima korisnik bez oba roditelja, sa više godina studija i većom prosečnom ocenom.

Pomoć se dodeljuje 10 meseci u godini, a apsolventima fakulteta i viših škola šestmeseci, bez obzira na dužinu apsolventskog roka, počev od 1. oktobra tekuće školske godine.

Detaljnjije o ovom konkursu pročitajte OVDE.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top