Konkurs za učenike “Čitaj da bi živeo!”

Požarevac

Društvo

Konkurs za učenike “Čitaj da bi živeo!”

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, požarevačka biblioteka raspisuje literarni i likovni nagradni konkurs ,,Čitaj da bi živeo!“.

Konkurs se odnosi na sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije i otvoren je od 14. marta do 15. aprila.

Osnovcima će nagrade biti dodeljene u dve kategorije, od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda za jedan literarni i jedan likovni rad.

Teme za učenike od prvog do četvrog razreda su sledeće: “Idi zimo, odmori se malo, sve u deci već je procvetalo”, “Ja sam stranica knjige” i “Da mi je znati”.

Stariji osnovci mogu stvarati na teme: “Menjam sve jastuke sveta za knjigu”, “Zagrljaj  je prekrasan dar,  jedna veličina odgovara svima” i “Najveći čovek uvek ostaje dete “.

Srednjoškolci imaju teme prilagođene njihovim godinama, koje glase: “Čitaj knjigu i budi Prometej!”, “Knjige nas uče da nije dovoljno samo posedovati moć, već i odabrati šta sa njom činiti”, “Bol danas jednom će postati juče iz čijeg ćeš pepela niknuti nov”, “Svet ne menjaju oni koji znaju kako, već oni koji su dovoljno hrabri da to žele” i “Na tastaturi mog života većina je bila SHIFT, a ti si CAPS LOCK”.

Kada je u pitanju literarni rad, priča treba biti dužine do dve stranice A4 formata, a pesma do 24 reda, dok likovni radovi mogu biti rađeni tehnikom po izboru.

Radovi koji nisu poslati u skladu sa navedenim propozicijama neće biti razmatrani, a

rezultati konkursa biće saopšteni na sajtu i Fejsbuk stranici Biblioteke, 26. aprila.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top