A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Konkursi za poljoprivrednike u avgustu i septembru - sns konferencija - konferencija
Konkursi za poljoprivrednike u avgustu i septembru

Požarevac

Politika

Konkursi za poljoprivrednike u avgustu i septembru

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Tema ovonedeljne konferencije za medije Srpske napredne stranke bila je poljoprivreda.

Bane Spasović, predsednik Gradskog odbora SNS,  podsetio je koliko je grad uložio u ovu privrednu granu po pitanju direktnih subvencija, osiguranja useva, subvencionisanja kamata, ulaganja u atarske puteve i protivgradnu zaštitu u prošloj godinu, kao i koliko je planirano za ovu godinu.

„Ne smeju da  postoje građani prvog i drugog reda i sav naš rad i trud mora da bude usmeren ka celokupnom stanovništvu grada Požarevca, posebno na seoska područja, gde iz određenih razloga ulaganja nisu bila kako bi trebalo da budu“, rekao je Spasović.

 

Tokom 2018. godine za potrebe subvencionisanja poljoprivrede, atarske puteve i deukaciju izdvojeno je oko 30 miliona dinara. Postavljen je cilj da se ulaganja u poljoprivredu sa 0,7 odsto povećaju na 2 odsto gradskog budžeta, što prate i određene skupštinske odluke.

U 2018. godini izdvojeno je oko 14,5 dinara čime je urađeno 10,5 kilometara atarskih puteva. Oko 4,4 miliona dinara koštala je prošle godine nabavka više od 120 dodatnih protivgradnih raketa, inače to je nadležnost Republike, a blizu 87 miliona uređenje vodotokova drugog reda na seoskom području. Prošle godine na ima kreditne podrške za sufinansiranje kamata, prošle godine realizovano je više od 2,3 miliona dinara, a za posticaj ruralnog razvoja više od 17 miliona dinara.

 „Ulaganje u ruralni razvoj sela obuhvata fizička investicija u seoska gazdinstva, nabavku sistema za navodnjavanje, mehanizacije opreme za pčelarstvo, sadnog materijala, plastenika, kvalitetnih grla stoke“, objasnio je Spasović.

Ove godine za poljoprivredu je budžetom opredeljeno četrdestak miliona dinara, deset miliona više nego prošle, prvenstveno za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, ali i protivgradne odbrane, uređenje atarskih puteva i edukaciju poljoprivrednika.

„Program za poljoprivredu poslat je Ministarstvu poljoprivrede na saglasnost i očekuje se raspisivanje konkursa krajem avgusta, početkom septembra“, najavio je gradonačelnik.

Tokom 2018. godine potpisano je 235 ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima, a njihova vrednost je bila oko 20 miliona dinara. Očekivana vrednost za subvencionisanje poljoprivrednika za ovu godinu je oko 30 miliona dinara, a oko 7 miliona dinara je izdvojeno za atarske puteve.

I ove godina planirana je nabavka ukupno 120 protivgradnih raketa u sličnom novčanom iznosu kao prošle godine. Grad Požarevac je obezbedio i određene nagrade za strelce, kako bi što bolje obavljali svoje dužnosti. Ove godine za odbranu od poplava izdvojeno je blizu 80 miliona dinara. Za subvencionisanje kamata u ovoj godini izdvojeno 2,5 miliona dinara, za podsticaj ruralnog razvoja više od 27 miliona dinara. Na ime osiguranja useva, višegodišnjih zasada i životinja planirano je oko 790  hiljada dinara, a za udruženja poljoprivrednika 1,75 miliona dinara. Za hemijsku analizu zemljišta grad je izdvojio 1,5 miliona dinara.

Jedna od povoljnosti i novina je i osiguranje višegodišnjih zasada poljoprivrednih proizvođača uz podršku ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu realizuje se preko Udruženja voćara, a za šta je izdvojeno 4 miliona dinara.

Spasović je podsetio i na projekat podrške mladim poljoprivrednim proizvođačima za nabavku koju je grad realizovao u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Poljoprivrednom školom sa domom učenika „Sonja Marinković“ i Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom Požarevac, opredeljeno je oko 1,2 milona dinara, a opreme je dodeljena učenicima završne godine Poljoprivredne škole.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top