Konstituisan Lokalni savet roditelja u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Konstituisan Lokalni savet roditelja u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Izabran predsednik, njegov zamenik i članovi Lokalnog saveta roditelja.

Po rečima Gorana Nestorovića, člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, Lokalni savet roditelja je radno telo koje je neophodno da formira svaka lokalna samouprava, a cilj je povezivanje lokalne samouprave sa roditeljima iz svih škola i zajedničko donošenje odluka.

„Gradu Požarevcu je veoma važno da ovaj savet postoji zbog brojnih projekata u kojima grad učestvuje na polju obrazovanja. Danas smo se okupili da bismo konstituisali Lokalni savet roditelja, da bismo izabrali predsednika, zamenika i članove, dakle sve što je neophodno da bi savet mogao da donosi odluke“, kazao je Nestorović.

 

Goran Nestorović

Na predlog škole "Kralj Aleksandar Prvi", za predsednicu je izabrana Ana Budimirović Kićanović, a za njenog zamenika, na predlog škole "Dositej Obradović", izabran je Miodrag Gajić. Lokalni savet roditelja čini po jedan predstavnik roditelja iz svake škole i predškolske ustanove, kao i njegov zamenik.

Predstavnici saveta roditelja iz svake škole

Nestorović je još dodao da je osnovan tim za plan razvoja grada Požarevca u okviru koga su formirane tematske grupe, a jedna od njih je grupa za obrazovanje kojom on koordinira. Kako objašnjava, ovo savetodavno telo baviće se svim nivoima obrazovanja i uzeće učeše u brojnim odlukama koje će biti implementirane u program razvoja grada od 2022. do 2029. godine.

To Top