Kostić: Autentičnost Galerije „Milena Pavlović Barili“ mora biti sačuvana

Požarevac

Politika

Kostić: Autentičnost Galerije „Milena Pavlović Barili“ mora biti sačuvana

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U prostorijama Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac održana je konferencija za medije povodom projekta rekonstrukcije i adaptacije Galerije „Milena Pavlović Barili“.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Požarevca rebalansom budžeta opredeljeno je 46 miliona dinara za rekonstrukciju Galerije „Milena Pavlović Barili“, podsetila je Maja Kostić, članica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac. Ona je izrazila bojazan u vezi realizacije ovog projekta jer, kako kaže, građani su svedoci različitih propusta u radu gradske vlasti.

 „Mi nismo protiv rekonstrukcije i adaptacije, ali zabrinuti smo kako će taj prostor izgledati, za šta će se dati taj novac i da li će se poštovati norme i propisi. Autentičnost Galerije mora biti sačuvana, ona jeste naša ali je i svetska“, rekla je Kostić.

Ona je podsetila da su 2004. godine odobrili projekat rekonstrukcije ovog objekta Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo i Odeljenje za urbanizam grada Požarevca, a potom je 2018. godine izrađen novi projekat na koji je stručna javnost burno reagovala. Kostić je istakla i da su građani tada rekli da ne žele staklenu krovnu površinu i kafanu već da se očuva autentični izgled Galerije i npomenula da će pomno pratiti realizaciju projekta rekonstrukcije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top