Kostolac u oblaku dima, danima gori deponija

Kostolac

Hronika

Kostolac u oblaku dima, danima gori deponija

Foto: Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Uprkos naporima Vatrogasno-spasilačke jedinice koja natapa deponiju vodom, vatra i dalje gori.

Prošlo je nekoliko dana od kada je počela da gori deponija u Kostolcu. Građani svakodnevno zovu vatrogasce koji izlaze na teren i pokušavaju da ugase vatru, međutim, vatru je nemoguće ugasiti, kaže Tomić Mališa, komandir čete, za portal E-Braničevo.

“Sve što je u našoj moći mi smo uradili. Izašlo je vozilo pet puta na teren. Gasili smo vatru na deponiji juče i noćas ali bez ikakvog efekta. Problem je u tome što se naliva voda, a u dubini gori i zbog toga je vatru nemoguće ugasiti. Još jedna otežavajuća okolnost je što ima mnogo stakla i ne možemo da priđemo kamionom”, istakao je Tomić.

On je objasnio da im je za rešavanje ovog problema neophodna radna mašina – guseničar, kako bi došli do žarišta, a koju požarevačka Vatrogasno-spasilačka jedinica ne poseduje, o čemu su obavestili i nadležne.

“Imamo dogovor sa predsednikom Gradske opštine Kostolac i obećanje da će danas da dođe radna mašina na deponiju. Jedini način da se u potpunosti ugasi vatra je da se raskloni otpad, a potom dođe do žarišta i da se prekrije zemljom”, naglasio je Tomić.

Visoke temperature i gusti oblak dima otežavaju život Kostolčanima već nekoliko dana. Ostaje nada da će se ovaj problem danas zaista rešiti, makar privremeno, dok se ne pronađe trajno rešenje.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top