Kostolčani prikupili 43 jedinice krvi

Kostolac

Događaji

Kostolčani prikupili 43 jedinice krvi

Foto: kostolac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Još jedna u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi realizovana je juče u Kostolcu, u autobusu Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Kostolčani su se u velikom broju odazvali akciji tokom koje su prikupljene 43 jedinice krvi.

Sprovođenje akcije obišao je Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac, sa svojim zamenikom Darkom Grubetićem i pomoćnicom predsednika Majom Zdravković.

Krstanoski je kazao da je dobrovoljno davanje krvi izuzetno humano delo neprocenljive vrednosti, koje oduzima svega nekoliko minuta, a može spasiti nečiji život.

,,Dobar odziv akciji najbolji je pokazatelj o svesti naših sugrađana i prepoznavanju značaja dobrovoljnog davanja ove dragocene tečnosti. Krv koja se prikupila je za potrebe kako svih građana Srbije, tako i za potrebe naših sugrađana koji se leče u požarevačkoj Opštoj bolnici i na klinikama i zdravstvenim ustanovama u Beogradu”, istakao je prvi čovek ove opštine.

Jelena Rašić, sekretar Crvenog krsta Požarevac, zahvalila se rukovodstvu Gradske opštine Kostolac, rukovodstvu i sindikatima PD „Georad“, „Kostolac usluge“ i „Autotransporta“ na podršci u realizaciji akcije dobrovoljnog davanja krvi čime su dali veliki doprinos da rezerve krvi ostanu na optimalnom nivou i na taj način pokazale visok stepen društvene odgovornosti.

„Mnoge stvari mogu da sačekaju ali transfuzija krvi ne. Zahvaljujući humanosti naših sugrađana, dobrovoljnih davalaca krvi, Požarevac zajedno sa Gradskom opštinom Kostolac, već deceniju ponosno nosi epitet „Najhumanije sredine“ u Srbiji“, dodala je Rašić.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovao je Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Požarevac i Gradskom opštinom Kostolac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top