KOVID BOLNICA POŽAREVAC: Od petka primljena 53 pacijenta, dvoje preminulo

Požarevac

Društvo

KOVID BOLNICA POŽAREVAC: Od petka primljena 53 pacijenta, dvoje preminulo

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 143 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je 14 iz Beograda,a ostali su iz Braničevskog okruga, saopštili su iz ove ustanove.

Infekcija je potvrđena kod 72 pacijenta, za ostale čekamo rezultate testova. Tokom vikenda, od petka do nedelje hospitalizovali smo 40 novih pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana obavili smo 23 pregleda, od čega je još 13 osoba primljeno na bolničko lečenje. Nažalost, imali smo i dva smrtna ishoda u kovid zoni. Reč je o ženi i muškarcu, 1946. i 1949. godište, oboje iz Braničevskog okruga, navode iz požarevačke bolnice.

Na respiratoru je trenutno sedam pacijenata , dok je šest na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Dodatni kiseonik prima 76 pacijenata.

Ovi podaci govore i upozoravaju da se klinička slika kreće od srednje teške ka težoj, kaže dr Danko Nikolić,   v.d. direktora OB Požarevac.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 28 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih su dva zdravstvena radnika na  bolničkom lečenju.

I dalje apelujemo da svi građani Braničevskog okruga poštuju mere zaštite kako bi sprečili dodatno širenje infekcije, sačuvali živote i zdravstveni sistem, poručuju u saopštenju.

U zelenoj zoni Opšte bolnice Požarevac trenutno je na lečenju 111 pacijenata.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top