Krajem januara novi javni poziv za zamenu stolarije

Braničevo

Društvo

Krajem januara novi javni poziv za zamenu stolarije

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, izjavila je posle sastanka sa načelnicima okruga u Srbiji, sa kojima je razgovarala o projektu unapređenja energetske efikasnosti, koji Ministarstvo sprovodi sa lokalnim samoupravama, da će krajem meseca biti raspisan novi javni poziv za dodelu subvencija za zamenu stolarije.

Ona je rekla da je samo za ovu godinu obezbeđeno 230 miliona evra za subvencije za zamenu stolarije i postavljanje solarnih panela, a da će krajem januara i početkom februara biti raspisani novi javni pozivi za oba projekta.

„Novi javni poziv za subvencije za unapređenje energetske efikasnosti raspisaćemo krajem meseca, a već u februaru novi javni poziv i za dodelu subvencija za solarne panele. Država je obezbedila dovoljno novca, kao da gradimo jednu elektranu. Imamo sve mogućnosti da omogućimo svim građanima i građankama da smanje potrošnju energije. Prvi projekat koji se završava, za koji su izdvojene 1,2 milijarde dinara, i te kako će doneti rezultate i domaćinstvima koja učestvuju smanjiti račune za 20 do 30 odsto. Na nacionalnom nivou to znači uštedu od 50 miliona kilovat-sati godišnje i, što je jednako važno, 300.000 tona manje emisije ugljen-dioksida“, objasnila je ona, navodi se na sajtu Ministarstva rudarstva i eneregtike.

Više o tome pročitajte OVDE.

Podsećamo da je prošle godine konkurisalo pet opština iz Braničevskog okruga ali su novčana sredstva dobile samo dve.

>>NOVAC ZA ZAMENU STOLARIJE DOBILE SAMO DVE OPŠTINE IZ BRANIČEVSKOG OKRUGA<<

Continue Reading
To Top