Krivična prijava protiv člana Gradskog veća Požarevca

Požarevac

Društvo

Krivična prijava protiv člana Gradskog veća Požarevca

Foto: Arhiva EB

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom informacija da je Ministrastvo prosvete dodelilo više od tri miliona dinara firmi oca gradskog većnika Tomice Stojanovića za obuke u prosveti, koja je u njegovoj ingerenciji, oglasila se Narodna stranka Požarevac.

Tomica Stojanović postao je član Gradskog veća zadužen za prosvetu 8.jula prošle godine a, kako se navodi u saopštenju Narodne stranke Požarevac, samo 27 dana ranije osnovana je firma, “Konsultanski centar za obrazovanje, vaspitanje i sport” doo, registrovana na njegovog oca, Branka Stojanovića, kojoj je nekoliko meseci nakon registracije Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo sredstva u iznosu od 3.816.000,00 dinara.

“Uprkos činjenici da nije ni završila prvu godinu poslovanja,samo nekoliko meseci od osnivanja, ova firma 12.decembra 2019. dobija sredstva za obuku zaposlenih u ustanovama osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Apsurd je utoliko veći što Branko Stojanović, naveden kao osnivač firme koja je otvorena na kućnoj adresi, ima nižu stručnu spremu od onih koje bi trebalo da obučava”, navodi se u saopštenju.

Dalje navode da je jedan od uslova na konkursu bio da firma mora da ima prethodna iskustva na tom polju, što ovde nije slučaj.

“Sve ovo možda i ne bi bilo toliko čudno da njegov sin nije na mestu člana gradskog većnika  pod čijom ingerencijom je upravo segment prosvete i obrazovanja u našem gradu, te da na osnovu svog uticaja može da utiče da zaposleni u ustanovama osnovnog obrazovanja i vaspitanja imaju obuku u firmi njegovog oca, što predstavlja zloupotrebu službenog položaja”, navode iz Narodne stranke Požarevac i najavljuju krivičnu prijavu jer se, kako kažu, radi o koruptivnom krivilnom delu. Pozivaju i nadležne da utvrde sve činjenice povodom ovog slučaja.

Ove informacije prethodno je objavio list “Blic”.

U nameri da čujemo i drugu stranu kontaktirali smo Tomicu Stojanovića, ali on nije odgovarao na naše pozive i SMS poruku.

To Top