kucevo-lokalni-pralament-obelezio-dan-opstine

Kučevo

Događaji

Kučevo: Lokalni pralament obeležio Dan opštine

Foto: D.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kučevo kao Dan opštine proslavlja 8. jul, kada je ukazom kralja Milana 1882. , tadašnjoj Gornjoj Kruševici vraćeno staro ime Kučevo i proglašeno za varošicu.

Kučevo kao Dan opštine proslavlja 8. jul, kada je ukazom kralja Milana 1882. , tadašnjoj Gornjoj Kruševici vraćeno staro ime Kučevo i proglašeno za varošicu.

 
 
Povodom Dana opštine, održana je svečana sednica Skupštine opštine.Nakon intoniranja himne, obraćanja predsednika opštine Novice Janoševića i predsednika skupštine Vladimira Stojanovića, kao i prigodnog programa, najzaslužnijim građanima u različitim oblastima, dodeljena su tradicionalna godišnja priznanja i plakete.

 


Intoniranje himne

 


Laureati za ovu godinu su : učenik Marjan Lazarević iz Mustapića, za osvojeno III mesto na Republičkom takmičenju „Književna olimpijada“ u Tršiću ; Dom zdravlja Kučevo, za doprinos razvoju zdravstva; Dragoslav Milić iz Ceremošnje, za doprinos razvoju poljoprivrede; Ivan Cvejić iz Velike Bresnice, za doprinos u razvoju poljoprivrede; Teodora Trailović iz Kučeva, za izuzetne rezultate na sportskim takmičenjima u džudou; Kulturno-umetničko društvo iz Mustapića, za doprinos u očuvanju narodnih igara i Marko Avramović iz Voluje, vlasniku „Erodia“ d.o.o. Voluja, za doprinos razvoju privatnog preduzetništva.

 


Radni deo - predsedništvo

 


Tome je prethodila redovna, treća sednica SO Kučevo.

Predsednik opštine Novica Janošević je izvestio lokalni parlament o najznačajnim događajima  za opštinu Kučevo, koji su se dogodili između dve sednice a nisu obuhvaćeni  dnevnim redom.

 


Novica Janošević

 

Odbornici su prvo usvojili izmene i dopune odluke o Programu obnove objekata javne namene u nadležnosti opštine Kučevo, jer su više instance za potrebe rekonstrukcije Doma zdravlja umesto prvobitna 22, naknadno odobrili još četiri miliona dinara.

 

 

Zatim je sa  23 glasa “za” Skupština opštine odobrila je predsedniku opštine da potpiše Ugovor sa firmom Ivica energy d.o.o. za izvođenje radova na izgradnji ili rekonstrukciji putne infrastrukture obuhvaćene planom detaljne regulacije područja vetroelektrane „Krivača“ na području opštine Kučevo.

 

 

Odbornici  su usvojili  dopunu odluke o pravima građana iz oblasti socijalne zaštite, a zbog  proceduralnih razloga došlo je i do zamene pojedinih članova dva skupštinska radna tela.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top