kucevo-odrzano-opstinsko-takmicenje-iz-stranih-jezika-foto

Kučevo

Događaji

KUČEVO: Održano Opštinsko takmičenje iz stranih jezika (FOTO)

Foto: OŠ “Slobodan Jović“

How Good Of A Friend Are You Really?

Kučevački osnovci prave poliglote

Kučevački osnovci prave poliglote

 

Osnovna škola „Slobodan Jović“ bila je domaćin Prvog opštinskog takmičenja iz poznavanja stranih jezika za učenike osnovnih škola.


Najmlađi filolozi iz sve četiri osnovne škole sa teritorije opštine Kučevo takmičili su se iz poznavanja tri strana jezika: ruskog, nemačkog i engleskog. Na Okružno takmičenje plasirali su se Stefan Strajinović (OŠ „Slobodan  Jović“ Voluja) i Stefan Marijanović (OŠ „Ugrin Branković“ Kučevo) za engleski jezik, dok su se iz poznavanja nemačkog jezika na dalje takmičenje plasirali Jovana Pavlović i Stefan Ristić (OŠ „ Veljko Dugošević“ Turija) i Ivana Kostić (OŠ „Živojin Žika Popović“ Rabrovo).  

 


Takmičenje je imalo posebnu draž jer je održano u učionicama koje su za početak drugog polugodišta dobile nove, bele table. Prema rečima direktorke škole, Dušice Janošević, table su nabavljene da bi se ambijent u kome deca pohađaju nastavu što više oplemenio. Kaže, da je to samo jedna u nizu preduzetih aktivnosti ka tom cilju.

 


Direktorka OŠ Voluja Dušica Janošević,Stefan Strainović
i Predsednik Opštine Novica Janošević


Opštinskom takmičenju iz poznavanja stranih jezika prisustvovao je i predsednik Opštine Kučevo Novica Janošević.

Lokalna samouprava je i u prethodnom periodu činila, a tako će i nastaviti, sve što je u njenoj moći da se mladima pruže sve mogućnosti za što bolji napredak na svim poljima.Danas smo imali priliku da budemo ponosni na nivo znanja koji su pokazali u poznavanju stranih jezika i ne sumnjam da će neko od ovih učenika koji su se plasirali na okružno takmičenje uspeti da prebrode i tu prepreku i ponove rezultat koji su naši učenici već dva puta postizali – osvajanje nagrade na Republičkom takmičenju, izjavio je prvi čovek kučevačke opštine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top