kucevo-ubrzano-siri-turisticke-kapacitete-foto

Kučevo

Događaji

Kučevo ubrzano širi turističke kapacitete (FOTO)

Foto: BMK, TOK

How Good Of A Friend Are You Really?

Pećina Ravnistarka dobija još pet brvnara i poluolimpijski otvoreni bazen

Pećina Ravnistarka dobija još pet brvnara i poluolimpijski otvoreni bazen

 


Brvnara

 

I u godini pred nama, turistički poslenici naše opštine  uložiće  ogromne napore da opravdaju laskavo priznanje kojim je Kučevo okviru EDEN-a ( program Evropske komisije koji promoviše modele održivog razvoja turizma ), proglašeno za Izuzetnu turističku destinaciju Evrope“ rekao je Nebojša Brsanović, direktor Turisticke organizacije Kučevo.

 


Vidikovac Jelena stena - odmaralište za posetioce


On dodaje da TO planira da dovrsi i radove na Vidikovcu “Jelena  stena”, gde je ostalo da se  poploča prostor.

 


Nebojša Brsanović

Kao što je poznato, prošle godine smo izgradili jednu brvnaru u kompleksu Spomenika prirode „Pećina Ravništarka“. Sada nam je prioritet da do maja, kada će biti održani „Homoljski motivi“, uradimo još sest, cime cemo tamo  imati značajne smeštajne kapacitete na raspolaganju. Paralelno sa brvanarama plan je da uradimo i bazen na otvorenom, poluolimpijskih razmera. Prošle godine je dovršen put koji se proteže pravcem Ravnište-Plavčevo- Certemošnja i omogućava mnogo lakšu posetu obemama pećinama.Za ovu godinu planiramo  izgradnju  izuzetno atraktivne  biciklističke staze ukupne dužine 15 kilometara koja bi povezivala Ravnište i Štubelj”, najavljuje Brsanović.


Štubelj je najviši vrh Homoljskih planina, 944 m nadmorske visine. Nalazi se na tromeđi opština Žagubica, Petrovac i Kučevo i uskoro bi trebalo da dobije Planinarski dom i bude uređen kao vidikovac.


U toku februara, od 18.-21. Kučevo će učestvovati na Sajmu turizma, zajedno sa ostalim opštinama Braničevskog okruga.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top