Kučevo za Stefana

Kučevo

Društvo

Kučevo za Stefana

Foto: Budi human

How Good Of A Friend Are You Really?

Kučevljani ove nedelje organizuju različite aktivnosti za prikupljanje sredstava za lečenje sugrađanina Stefana Devića.

Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim” Kučevo, Turistička organizacija Kučevo i Centar za kulturu „Dragan Kecman“ pridružili su se ovoj humanoj akciji.

Od danas pa do petka, 24. juna, svako ko na licu mesta u biblioteci pošalje SMS za Stefana i na taj način donira novac za njegovo lečenje, dobija besplatnu članarinu do kraja ove kalendarske godine.

Svako ko isto učini u Info centru Ravništarka, dobija besplatan obilazak pećine.

Svi koji od danas do petka 24. juna u 21. 30 časova, dođu u Centar za kulturu Kučevo i pokažu SMS za pomoć Stefanu, dobiće nešto od izdanja ili reklamnog materijala ove ustanove. Kako navode, za  ove namene odvojeno je više od 100 knjiga, zatim šolje, blokovi i hemijske.

Svi koji žele da pomognu malom Stefanu mogu to učiniti tako što će poslati SMS sa sadržajem 1285 na broj 3030.

Humanitarna fondacija „Budi human - Aleksandar Šapić“ prikuplja novčana sredstva za Stefana Devića (2020). Stefan je prevremeno rođen u 31. gestacijskoj nedelji. Čitava trudnoća je vođena kao visokorizična uz bolničko ležanje.

Stefan je po rođenju samostalno disao, u inkubatoru je bio nekoliko dana uz malo dodatog kiseonika. Sve je ukazivalo da će bolnicu napustiti bez dijagnoza, ali nakon mesec dana doktori saopštavaju da ima PVL ciste nastale usled krvarenja na mozgu. Od izlaska iz porodilišta se leči u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju i Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. Pre prvog rođendana dobija dijagnozu cerebralne paralize.

Stefan se još uvek ne okreće sa leđa na stomak, ne sedi, ne puzi, ne govori, ima oštećenje sluha i strabizam. Da bi Stefan uspeo da stane na svoje noge potrebno je mnogo različitih terapija.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama, fizikalne terapije, rehabilitacije, logopedske i defektološke tretmane, operativne zahvate, opremu za vežbanje u kučnim uslovima, specijalističke preglede, smeštaj i putne troškove u zemlji i inostranstvu.

To Top