Kulturno – zabavno leto u Drmnu od 10. do 28.avgusta (FOTO)

Kostolac

Događaji

Kulturno – zabavno leto u Drmnu od 10. do 28.avgusta (FOTO)

Foto: Arhiva, plakat, E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Naselje Drmno tokom avgusta biće stecište ljubitelja riblje čorbe, umetnosti i sporta, u okviru 6. Međunarodne smotre folklora.

Manifestaciju u subotu 10.avgusta otvara gastronomsko takmičenje „Drmski kotlić 3.0“. Prve dve godine učestvovali su samo meštani Drmna, a ove godine je otvorenog tipa i do sada je prijavljeno 60 takmičara. Prijave traju do petka.

Program manifestacije predstavljen u prostorijama Turističke organizacije

Nagrade su više nego primamljive, veoma korisne u poljoprivredom domaćinstvu. Pored kuvanja riblje čorbe planirani su: izložba domaće hrane, nastupi folklornih ansambala i različiti zabavni sadržaji. Manifestacija počinje u 17 sati.

Plakat kotlic

Od  nedelje, nakon 11. godina pauze, ponovo se igra Turnir u malom fudbalu. Prijave su do subote u 19 sati, kada je i izvlačenje parova. Kotizacija je 7.000 dinara po ekipi. Visina nagradnog fonda zavisi od uplata. Nagrađuju se prve tri ekipe, najbolji strelac i golman.

Ponedeljak je posvećen mališanima. U saradnji sa KSC „Kostolac” biće priređene „Igrice bez granica“ u dvorištu tamošnje škole.

Naredne subote, 17.avgusta,  je glavni dan Međunarodna smotra folklora. Manifestaciju otvara likovna kolonija koja se realizuje u saradnji sa ULS „Đura Jakšić“ Požarevac. Predviđena je etno izložba, izloža narodnih nošnji i modna revija nošnji. Na smotri učestvuju Kulturno - umetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Severene Makedonije, Rumunije i iz Srbije - domaćin iz Drmna i KUD „Oplenac“ iz Topole. Defile svih učesnika je u 19 sati, a smotra počinje u 19:30 časova na Letnjoj pozornici.

Plakat smotre

Učesnici smotre narednog dana predstaviće se i u Kostolcu.

Manifestacija se završava sporskim druženjem fudbalskih klubova „Sloga“ Drmno i „Mladi Borac“ Majilovac, koje traje već šest decenija.

Plakat turnir

Manifestaciju organizuju Mesna zajednica „Drmno“ i FK „Drmno“ uz podršku grada Požarevca, Turističke ogranizacije grada Požarevca i Kulturno  - sporstkog centra „Kostolac“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top