Kupanje na Srebrnom jezeru ove sezone po novim pravilima

Veliko Gradište

Turizam

Kupanje na Srebrnom jezeru ove sezone po novim pravilima

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište saopštio je da će se na kupalište na Srebrnom jezeru moći uz poštovanje propisanih mera, koje su neophodne radi sprečavanja i ponovnog nastanka korona virusa.

Epidemiološka situacija u vreme početka kupališne sezone se sa sigurnošću ne može predvideti, ali je neophodna primena preporuka nadležnih.

Nove mere odnose se na poštovanje fizičke udaljenosti od 1,5 metara između posetilaca koja će važiti i tokom boravka u vodi, pojačane lične higijene koja će podrazumevati dezinfekciju ruku, tuširanje pre i nakon kupanja u jezeru, dezinfekciju opreme, plažnog inventara,upotrebu zaštitne opreme u zatvorenom prostoru, kao i održavenje higijene u zatvorenom prostoru. Poslodavci su dužni da obezbede dovoljnu količinu svih dezinfekcionih i sredstava za održavanje higijene.

Nova pravila važiće kako za kupače, tako i za poslodavce i zaposlene. Nadležni apeluju da se sve propisane mere poštuju, kao i da se na kupalište ne dolazi u slučaju bilo kog simptoma respiratorne ili druge infekcije.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top