Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Krepoljinu

Žagubica

Događaji

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Krepoljinu

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru godišnjeg plana, Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Žagubica, organizuje letnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Krepoljinu.

Akcija će se održati u utorak, 7. jula, u transfuziomobilu koji će biti postavljen u centru naselja u vremenu  od 9 do 14 sati.

Nemanja Džodić iz Instituta za Transfuziju krvi Srbije, pozvao je sve zdrave, punoletne građane opštine Žagubica  da se odazovu akciji i posebno naglasio da je deficit krvnih grupa  A+, 0+ i B+, te je pozivao prvenstveno davaoce koji imaju neku od pomenutih krvnih grupa da doniraju krv.

Dejan Nikolić, sekretar Crvenog krsta Žagubica, istakao je da se i ova akcija, kao i brojne prethodne organizuje u saradnji sa lokalom samoupavom i posebno se osvrnuo na značaj samog davalaštva u trenutnim uslovima i okolnostima.   

Sva zaštitna sredstva su obezbeđena, a svaki davalac dobiće zaštitnu masku i rukavice, tako da se i ovoj akciji pristupa odgovorno kako bi građani koji daju krv maksimalno bili zaštićeni  od potencijalne zaraze, trenutno aktuelnog virusa  kovid 19.

To Top