ljki-bijelo-dugme-u-punom-sastavu-i-toma-nikolic-na-otvaranju

Požarevac

Info

LJKI: Bijelo dugme u punom sastavu i Toma Nikolić na otvaranju

Foto: ehomagazin.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Bijelo dugme na otvaranju Ljubičevskih konjičkih igara, odlučio Organizacioni odbor .

Bijelo dugme na otvaranju Ljubičevskih konjičkih igara, odlučio Organizacioni odbor .

  

 
Program igara počinje 1. septembra kada će u centru grada biti održan koncert klasične filmske i popularne muzike, požarevačkog simfonijskog orkestra “Gvardija”. Tridesetak članova orkestra su Požarevljani, profesori i učenici Muzičke škole “Stevan Mokranjac” i desetak gostujućih članova, profesora muzuke iz Beograda.  

 


Ovogodišnji defile, 2.septembra, upotpuniće glumci Somborskog narodnog pozorišta, koji će izvesti igrokaz u kome će se “sresti” poznate istorijske ličnosti grada pod Čačalicom i okoline. Igrokaz će se izvoditi na više lokacija u gradu, a biće postavljeno i nekoliko videobimova gde će se prikazivati dokumentarni filmovi vezani za grad i nekadašnje građane.

Sledi koncert grupe Bijelo dugme u punom sastavu, sa Mladenom Vojčićem Tifom i Alenom Islamovićem, a Goran Bregović u Požarevac dovodi i muzičare koji ga prate na njegovim samostalnim nastupima.

Predgrupa je grupa Regina.


Trećeg dana septembra je koncet pobednika Tamburica festa , uz gostovnje vokalnih solista Radio televizije Srbije. Za to vreme u Boemskoj ulici, ulica Draže Markovića, sviraće tri orkestra starogradske mizike sa vokalnim solistima.


U okviru pratećeg programa, 1. i 2. septembra u gradskom parku biće održane dečije interaktivne radionice, a u Ergeli “Ljubičevo” planirano je Međunarodno stručno veterinarsko savetovanje “Uzgoj, reprodukcija i zdravstvena zaštita konja”.

Specijalni gost savetovanja je veterinar Ibrahim Al Hasan iz Ujedinjenih Arapskih Erirata. Prvog septembraa je i izložba pernatih životinja “Ljubimac”.


“Ove igre se održavaju pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Tomislava Nikolića i pored njega očekujemo više viokih zvaničnika Srbije, ali i predstavnika diplomatskog kora. Očekujemo i veliki broj turista. Ovo je pozitivan korak ka brendiranju Ljubičevskog višeboja i Ljubičevskih konjičkih igara. Sve ovo ulaganje ima za cilj razvoj turizma u Požarevcu i okolini. Da vratimo naš grad na turističku mapu Srbije i to ne samo za vreme igara, nego da naš grad 365 dana živi od turizma”, kazao je gradonačelnik Bane Spasović.

 


Zašto Gvardija?


Za sada, orkestar će raditi pri Centru za kulturu u Požarevcu, a dobio je ime po najrepreznativnoj vojnoj jedinici, koju je formirao Knjaz Miloš na Đurđevdan 1830. godine u Požarevcu. Godinu dana kasnije formirana je Knjaževsko-serbska banda, prvi vojni orkestar u Srba.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top