Lov na trofejnog jelena - nova manifestacija u Žagubici

Žagubica

Zabava

Lov na trofejnog jelena - nova manifestacija u Žagubici

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Lovačko udruženje „Jovan Šerbanović“ iz Žagubice, koje je jedno od najprivlačnijih lovišta u Srbiji, najavilo je novu manifestaciju - lov na trofejnog jelena.

Lov na homoljskog vuka je godinama unazad okupljao lovce iz gotovo svih evropskih država, ali ništa manje atraktivan nije ni lov na srdaća. Ovo lovačko udruženje priprema teren oko devet hektara za reintrodukciju jelenske divljači,a prostor obuhvata teren koji ima zavidne uslove za razvoj ovih životinja.

Lovište Homolje je zahvaljujući svojim kvalitetima priznato od strane Ministarstva poljoprivrede kao jedna od destinacija na kojoj će se sprovesti projekat kojim će se poboljšati stanje populacije jelena u Srbiji.

Po rečima Branislava Živkovića, predsednika LU „Jovan Šerbanović“, uprkos pandemiji sa korona virusom žagubičko lovište beleži dobre rezultate i smatra da je jako teško probiti se na tržištu sa lovom jelena, ali se nada da će potencijalima koje nudi ova sredina zauzeti segment tog tržišta.

Kontinuirana zaštita, naseljavanje i prehranjivanje divljači uz svo prirodno bogatstvo Homolja, do sada je rezurtiralo sa dosta zadovoljnih turista iz evropskih zemalja koji se sa zadovoljstvom vraćaju u Homolje da posle vuka odstrele i trofejnog jelena.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top