Magdalena uspešno operisana, potrebno još 7.000 evra za oporavak u bolnici

Golubac

Život

Magdalena uspešno operisana, potrebno još 7.000 evra za oporavak u bolnici

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Mala Magdalena Marković operisana je u sredu 29.oktobra u Londonu. Operacija je bila teška, ali uspešna, a oporavak u bolnici će trajati nešto duže od očekivanog.

Zbog aritmije i povišene temperature koju je dobila narednog dana, boravak Magdalene na intenzivnoj nezi biće nešto duži. Ona se polako oporavlja, a veliki doprinos njenom oporavku dao je dr Victor Tsangu, kažu Magdalenini roditelji. 
Zbog pomenutih komplikacija nakon operacije neophodno je da Magdalena ostane tri noći duže na intenzivnoj nezi, a na računu u fondaciji „Budi human” nema dovoljno sredstava za produžetak lešenja. Akcija  prikupljanja sredstava je ponovo pokrenuta. Ovog puta nedostaje oko  7.000 eura. 
Pomozimo Magdaleni! Upišimo 522 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj. 

Da podsetimo, Magdalena je rođena sa teškom srčanom manom i bez plućne arterije.
U drugom danu Magdaleninog života zbog hiperbilirubinemije započeta je fototerapija koja je sprovođena ukupno 16 sati. Sutradan je postavljena sumnja na kompleksnu urođenu srčanu manu, te je odmah upućena na Institut radi daljeg lečenja. 
Na Odeljenju za ispitivanje i lečenje bolesti srca i krvnih sudova potvrđena je dijagnoza artezije plućne arterije sa aortopulmonalnim kolateralama. Osmog dana života je izvršena ugradnja MBT šanta, a zatim i revizija šanta nakon čega se uspešno oporavljala, a ova hiruška intervencija joj je pomogla da preživi. 
Magdalenina desna polovina srca je veća od leve, brzo se zamara i plavi pri naporu. Roditeljima je rečeno da je u bliskoj budućnosti očekuju još dve operacije srca. Magdalena je uspešno operisana na klinici „Harley street“ u Londonu prošle godine na praznik Sveti Vrači 14. novembra, a ova druga operacija na istoj klinici trebalo bi da bude konačna.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top