Majčina dušica stimuliše psihičke i fizičke funkcije

Braničevo

Zdravlje

Majčina dušica stimuliše psihičke i fizičke funkcije

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Majčina dušica je poznata u narodu kao biljka koja leči sve ženske bolesti. Međutim, ona pomaže i kod mnogih drugih problema.

Podstiče izlučivanje mokraće i menstruacije, ubrzava spontani pobačaj i normalan porođaj. Pomaže kod grčeva u želucu i materici i kod menstrualnih bolova. Majčina dušica je jak antiseptik koji deluje na unutrašnje organe, organe za disanje i urogenitalne organe. Biljka daje snagu koja stimuliše psihičke i fizičke funkcije, a deluje kod oboljenja kao što su razne neuroze – protiv alkoholizma i depresije – za njih je majcina dušica pravi lek.

Posebno se preporučuje u lečenju alkoholizma jer posle uzimanja čaja dolazi do nelagode u stomaku, mučnine, povraćanja, a osoba koja pije gubi volju za daljnjim uživanjem alkohola. Uzima se čaj ili sirup od majčine dušice jer rastvara sluz koji olakšava iskašljavanje, kao antiseptik koji umiruje jak kašalj i sprečava širenje infekcije.

Podstiče i reguliše menstruaciju, ima antiseptičko dejstvo protiv infekcije materice i blagotvorno deluje kod lečenja svih ženskih bolesti. Majčinu dušicu preporučuju za lečenje migrene, bolesti bešike, bubrega, želudca, malokrvnosti, kod prekomernog stvaranja žuči, angine, reume, difterije, padavice, nesanice i nesvestice.

Ulje od majcine dusice upotrebljava se kod paralize, moždanog udara, multiple skleroze, atrofije mišica, reume i uganuća. Majčina dušica prirodni je afrodizijak, antiseptik, antioksidant, antispazmatik, antiretik, adstrigent, antitusik, antihelmetik, digestiv, diuretik, dijaforetik, deodorant, emenagog, ekspektorant, karminativ, mikotik, sedativ i tonik, navodi se na sajtu Herbateke.

Više informacija o zdravlju pročitajte OVDE.

To Top