Majk Tajson: „Apsolutna istina“

Braničevo

Kultura

Majk Tajson: „Apsolutna istina“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Autobiografija Majka Tajsona „Apsolutna istina“, apsolutnog svetskog šampiona u teškoj kategoriji, najmlađeg boksera u istoriji koji je stigao do ove titule, koji je uz to imao problema sa zakonom, ali i s drogom, od tada pa sve do danas je sirov, žestok i uznemirujući prikaz života od kojeg vam se vrti u glavi.

Bokser, prestupnik, brodvejski zabavljač, zatvorenik, glumac – Majk Tajson je prkosio stereotipima, očekivanjima i zdravom razumu tri decenije koliko je proveo u fokusu javnosti. Odrastao u najopasnijem i najsiromašnijem kraju Bruklina, Tajson je postao jedan od najuzbudljivijih i najžešćih boksera svih vremena – i najmlađi šampion teške kategorije u istoriji boksa. Ali njegova briljantnost u ringu često je bila ugrožena nesmotrenim ponašanjem. Brutalno iskren, sirov i često urnebesan, Tajson otvoreno i neposredno opisuje svoje burne uspone i padove precizno i snažno kako je zadavao i udarce.

Pred čitaocima je otvorena i iskrena knjiga o neverovatnom životnom putu čoveka koji je prošao pakao njujorških ulica, bleštavu svetlost reflektora, sivilo zatvora, lažnu belinu kokaina, svetlosti pozornice i uzbuđenja filmskog sveta. Delovi ove knjige čitaju se kao scenario za Tarantinov film.

Knjigu „Apsolutna istina“ u prevodu našeg vrsnog prevodioca Gorana Skrobonje možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top