Male seoske olimpijske igre

Žagubica

Sport

Male seoske olimpijske igre

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Domaćin igara ove godine bilo je područno odeljenje u naselju Izvarica.

Cilj same manifestacije je da animira i zabavi đake od prvog do četvrtog razreda kroz različite sportske discipline kao sto su mali fudbal, atletski višeboj i igra između dve vatre. Učešće su uzela sva deca iz matične škole u Žagubici i svih područnih odeljenja iz Suvog Dola , Milatovca, Vukovca, Jošanice, Ribara i Osanice.

„Ovogodišnje igre su drugačije, razlika je u tome što će se umesto dosadašnjeg nadmetanja učenika pojedinih naselja u sportskim disciplinama, ekipe formirati po razredima, tako da će se u istoj ekipi naći učenici iz različitih odeljenja. Cilj ovako koncepiranih igara prvenstveno jeste negovanje prijateljstva, saradnje i pripremanje učenika za zajedničke aktivnosti koje ih očekuju prelaskom u peti razred“, istakla je Zvonimirka Jovičić, učiteljica u naselju Izvarica.

Zvonimirka Jovičić, učiteljica u naselju Izvarica

Dečije olimpijske igre peti put zaredom organizuje Osnovna škola „Moša Pijade“ Žagubica,  uz podršku lokalne samouprave.  

„Lokalna samouprava podržava ovakva dešavanja, kao i sve ostale manifestacije u našim naseljima. Cilj je da ih bude što više u svakom selu naše opštine“, rekao je Mile Perić, zamenik predsednika SO Žagubica.

Mile Perić, zamenik predsednika SO Žagubica

Ova sportska manifestacija sledeće godine će biti održana u naselju Suvi Do, navodi se na opštinskom sajtu „zagubica.org.rs“.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top