Mali Požarevljani posetili buduću osnovnu školu

Požarevac

Događaji

Mali Požarevljani posetili buduću osnovnu školu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačka Osnovna škola „Kralj Aleksandar Prvi“ otvorila je svoja vrata budućim osnovcima.

Sa školom ih je upoznao Goran Seger, direktor ove obrazovne ustanove, koji je istakao da škola ovih dana obeležava jubilej - 80 godina postojanja i rada.

>>VEČERAS POČINJU „KRALJEVSKI DANI“<<

„Po rezultatima koji su postignuti u prethodnoj godini, među najbojim osnovnim školama smo u Srbiji, jer je iz četrnaest nastavnih predmeta 26 učenika škole uspelo da osvoji jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, što je izutzetan rezultat. Izvanredni plasmani u republici ostvareni su i na sportskim takmičenjima“, naglasio je Seger.

 

Mališani u poseti budućoj osnovnoj školi

Klinci su posetili kabinet za fiziku i hemiju i pokazana im je pametna tabla.

Značajno je spomenuti da je u  OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“ održan okružni kvalifikacioni šahovski turnir za centralnu Srbiju u kategoriji kadeta.

„Učenici se takmiče u šest kategorija od 8 do 16 godina, posebno devojčice i dečaci. Odziv je neverovatno veliki, učestvuje oko 100 učenika. Iz Petrovca na Mlavi došlo  je 48 šahista, a tu su i deca iz Požarevca, Malog Crnića i Kučeva, i očekujemo dobre mečeve. Prva tri takmičara iz svih kategorija dobiće medalje od Šahovskog saveza Braničevskog okruga, a prvih deset u svim kategorijama kvalifikovaće se na prvenstvo Centralne Srbije za kadete, koje će biti održano za vreme zimskog raspusta“, rekao je Vidoje Ilić, predstavnik Šahovskog saveza Braničevskog okruga, organizatora turnira.

 

Kvalifikacioni turnir u šahu

To Top