Mari Benedikt: „Jedina žena za stolom“

Braničevo

Kultura

Mari Benedikt: „Jedina žena za stolom“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

„Jedina žena za stolom“ je romansirana biografija Hedi Lamar, autorke Mari Benedikt.

Protagonistkinja ove knjige je jedna od najpoznatijih žena dvadesetog veka, u kojoj se iza sve lepote, glamura i bogatstva krije senka i u njoj jedna druga žena.

Sve do nedavno je bila malo poznata činjenica da je Hedi Lamar bila zaljubljenik u nauku i da je patentirala jedan značajan izum koji je u tom trenutku mogao promeniti istoriju.

Mari Benedikt pripoveda moguću priču koja stoji iza tog izuma: istorijat mlade austrijske glumice Hedvig Kizler koja, u pokušaju da zaštiti porodicu i sebe uoči Hitlerovog pripajanja Austrije Nemačkoj, stupa u brak sa bogatim industrijalcem, proizvođačem oružja Fridrihom Mandlom. Taj kratki i nesrećni brak okončaće se bekstvom Hedvig Mandl u Ameriku, ali neće ostati samo uspomena.

Ponevši sa sobom sećanja na tajne i važne podatke o tehnologijama oružja, novostvorena Hedi Lamar, „najlepša žena na svetu“, pokušaće da dâ svoj doprinos borbi savezničkih snaga i iskupi se za svoje bekstvo i novu priliku koja joj je data.

Dramu „Jedina žena za stolom“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top