A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 178

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 178
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Marko Miodovnik: „Skriveni svet oko nas“
Marko Miodovnik: „Skriveni svet oko nas“

Braničevo

Kultura

Marko Miodovnik: „Skriveni svet oko nas“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Knjiga „Skiveni svet oko nas“ Marka Miodovnika predstavlja fascinantan uvod u nauku o materijalima.

Namenjena je svima koji žele da dešifruju materijalni svet koji smo stvorili, i da saznaju odakle potiču materijali, kako funkcionišu i šta govore o nama.

Napisana u brajsonovskom duhu, ova izuzetno zanimljiva knjiga vodi čitaoce u daleku prošlost deset materijala od kojih je načinjena čitava naša planeta.

Zbog čega je staklo providno? Zašto su elastični materijali rastegljivi? Zašto se na čokoladi pojave beličaste mrlje kada se zagreje, pa ponovo ohladi? Zbog čega se dijamant i grafit, dve alotropske modifikacije ugljenika, ponašaju potpuno različito? Odgovarajući na ova pitanja, autor otkriva zapanjujuće tajne na kojima počiva naš fizički svet. Miodovnik istražuje materijale s kojima dolazi u dodir svakog jutra – od čelika u nožiću brijača, preko porcelana šoljice za čaj do pene u patikama.

Puna fascinantnih priča o inženjerskim čudima koja prožimaju naše živote, knjiga „Skriveni svet oko nas“ navešće nas da posmatramo stvari oko sebe na potpuno nov način.

Mark Miodovnik je britanski naučnik, inženjer, popularizator nauke i autor, predavač na Juniversiti koledžu u Londonu. Prethodno je bio na čelu Grupe za istraživanje materijala na Kings koledžu u Londonu, a suosnivač je biblioteke materijala. Gostovao je u mnogim emisijama na BBC-ju, vodio televizijske programe i dokumentarne serije, a za knjigu „Skriveni svet oko nas“ dobio je i prestižnu nagradu Kraljevskog društva za najbolju knjigu iz nauke.

„Skriveni svet oko nas“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl redakcija@ebranicevo.com.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top