Braničevo

Ekonomija

Martinović: Za program „Moja prva plata“ prijavilo se 3.500 poslodavaca

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gost na jučerašnjem potpisivanju ugovora sa osmoro praktikanata u Gradskoj upravi Požarevca bio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović, koji je govorio o programu „Moja prva plata“.

Sledećeg ponedeljka ističe rok za konkurisanje za program „Moja prva plata“, a već se prijavilo 3.500 poslodavaca koji bi omogućili učešće oko sedam hiljada mladih u okviru ovog projekta.
„Nalazimo se u prvoj fazi programa „Moja prva plata“ u kojoj poslodavci imaju rok da do 25. septembra konkurišu i da istaknu pozicije koje su neophodne kako bi od 1. oktobra bila data šansa mladim ljudima da se jave na konkurs za te pozicije koje se pojave kao slobodne i potrebne poslodavcima. Mi u ovom momentu imamo 3.500 prijava poslodavaca za ovaj program, a već od oktobra mladi mogu da konkurišu. Verujemo da će se do kraja nedelje prijaviti još poslodavaca, jer smo navikli da se u poslednjim danima više poslodavaca prijavi“, rekao je Martinović.
Po njegovim rečima, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, stopa nezaposlenosti na kraju drugog kvartala tekuće godine iznosi 7,3 odsto, što predstavlja istorijski minimum.
Podaci Nacionalne službe za zapošljavanje govore da je u avgustu ove godine na teritoriji Braničevskog okruga bilo 6.967. lica koja su nezaposlena, što je za  81 manje nego u julu. U Požarevcu je 3.486 lica nezaposleno, u Petrovcu 1.159, u Velikom Gradištu 754, Kučevu 513, Malom Crniću 307, Golupcu 300, Žabarima 259 i u Žagubici 189. 

To Top