Matematičari iz Požarevačke gimnazije među najboljima u Srbiji

Požarevac

Društvo

Matematičari iz Požarevačke gimnazije među najboljima u Srbiji

Foto: Požarevačka gimnazija

How Good Of A Friend Are You Really?

Na državnom takmičenju iz matematike, održanom u Šabačkoj gimnaziji, učenici Požarevačke gimnazije ostvarili su zapažen uspeh – jedno prvo i dva druga mesta.

U Šapcu je proteklog vikenda održano takmičenje iz matematike za srednjoškolce u dve kategorije – jednu su činili učenici matematičkih gimnazija, a drugu svih ostalih srednjih škola.

Požarevačku gimnaziju i ceo Braničevski okrug predstavljala su četiri učenika, od kojih je troje uspelo da zauzme vodeće pozicije, među oko 260 takmičara.

Jovana Radisavljević, učenica trećeg razreda, osvojila je prvu nagradu, dok su Sofija Jovanović, takođe učenica trećeg razreda, i Nikola Živić, učenik četvrtog razreda, zauzeli drugo mesto.

„Profesor sam matematike i sticajem okolnosti znam složenost tog takmičenja. Potreban je veliki rad zbog obima školskog gradiva koji ne može da se meri, čini mi se, sa pripremom nijednog drugog takmičenja“, kazala je za E-Braničevo Danijela Žukovski, direktorka Požarevačke gimnazije.

Podjednako zaslužni za ovaj uspeh, koji nagrađene učenike oslobađa prijemnog ispita iz matematike za upis na fakultet, jesu i njihovi mentori Zoran Gligorijević i Ivana Barlov.

To Top