Maturantska žurka u centru Požarevca

Požarevac

Zabava

Maturantska žurka u centru Požarevca

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

U centru Požarevca danas je organizovana žurka za učenike završnih razreda srednjih škola.

Maturantima širom Srbije današnji dan predstavlja kraj jednog bezbrižnog života. Svako od njih ima svoju viziju budućnosti - neko će upisati željeni fakultet sa ciljem da sledi svoje snove, a ima i onih koji će početi da rade.

Neki maturanti su se danas radovali, neki plakali, a neki imali bojazan od toga da zakorače u „svet odraslih” - život sa mnogo više obaveza i odgovornosti.

Većina maturanata sa kojima smo danas razgovarali ipak su bili uzbuđeni zbog poslednjeg dana u školskoj klupi.

“Srećna sam zato što sam završila školu. Planiram da se osamostalim i zaposlim nakon završnih ispita. Ne želim više da učim”, rekla je maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu.

Neki od njih potvrdili su nam da ne znaju još uvek šta ih čeka i da su zbunjeni, a pogotovo ih plaši studiranje i odlazak u neki drugi grad.

Ima i onih koji su tužni zbog završetka škole, najviše zbog prijateljstava koja su tamo stvorili. 

“Svesni smo da drugare iz odeljenja više nećemo viđati svaki dan kao do sada, pogotovo što svi planiramo da upišemo fakultete u različitim gradovima”, istakao je maturant Poljoprivredne škole.

Naglašavaju da će pojedine nastavnike pamtiti, drugarstvo nastaviti, a loše situacije zaboraviti, te da će im srednja škola ostati u lepom sećanju.

Njima su se pridružili i osmaci koji su kraj školske godine slavili u školskim dvorištima i Gradskom parku.

To Top