Medicinska škola proslavila 75 godina postojanja

Požarevac

Događaji

Medicinska škola proslavila 75 godina postojanja

Foto: E.B., Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevac Medicinska škola proslavila je jubilej - 75 godina od osnivanja.

Tokom duge tradicije škola je menjala nazive i adrese, smenjivale su se generacije učenika i nastavnika, ali jedna stvar se nikada nije promenila, a to su visoki standardi u obrazovanju medicinskog osoblja. Danas se nastava odvija u tri zgrade u samom centru grada, 487 učenika je raspoređeno u 16 odeljenja i školuju se za zanimanja koja zdravlje, sigurnost i dobrobit čoveka stavljaju u centar svoje profesionalne pažnje, a humanost, saosećajnost i brigu u centar svojih etičkih i moralnih vrednosti.

„Naši učenici ostvaruju uspehe na različitim takmičenjima iz oblasti stručnih, opšteobrazovnih predmeta, sporta i postižu vrhunske rezultate. Prošle godine sa odličnim uspehom završilo je 49 odsto učenika. Iza uspeha svakog učenika krije se podrška mentora, nastavnika, bilo da vrednuje ili analizira njihov rad i savetuje, daje povratne informacije o radu, upućuje im konstruktivne kritike ili ih podržava i ohrabruje“, istakla je Tina Kaplarević, direktorka Medicinske škole.

 

Tina Kaplarević

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, čestitao je nastavnicima i učenicima jubilej.

„Prosvetni radnici Medicinske škole, želim da vam se zahvalim u ime svih Požarevljana na naučenim prvim koracima u medicini na hiljade učenika ove škole. Oni nisu spasavali samo živote stanovnika Požarevca i Braničevskog okruga, mnoge od njih je sudbina odvela na različite krajeve Evrope i sveta,pa se može reći da je broj onih koji imaju vama da zahvale daleko veći od ovog područja u kome se nalazimo“, naglasio je gradonačelnik i napomenuo da će škola u lokalnoj samoupravi imati uvek stabilnog partnera.

 

Saša Pavlović

Najzaslužnijim učenicima i nastavnicima dodeljene su nagrade i zahvalnice, kao i saradnicima i prijateljima škole, a potom je usledio prigodni program koji su izveli učenici ove škole.

Školski hor

To Top