Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

Braničevo

Zdravlje

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovaj dan obeležava se širom sveta u cilju mobilisanja pojedinaca i zajednice za aktivan odnos u suzbijanju problema zloupotrebe droga.

Rezolucijom 42/112, iz 1987. godine, Generalna skupština UN-a proglasila je 26. jun Međunarodnim danom protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama kao izraz odlučnosti da ojača delovanje i saradnju u borbi protiv zloupotrebe i trgovine drogama. Slogan kampanje za 2019. godinu je „Zdravstvo i pravosuđe za suzbijanje droga”.

Cilj kampanje je da naglasi značaj saradnje zdravstvenog i pravosudnog sistema jer efektivni odgovori na probleme povezane sa drogom nisu mogući bez multisektorske saradnje. Ova podrazumeva saradnju različitih sektora kao što su zdravstvo, policija, pravosudni organi, socijalna zaštita, prosveta, ali i drugi sektori i organizacije. Samo kroz zajedničke aktivnosti svih sektora i organizacija moguće je obezbediti integrisana rešenja u skladu sa međunarodnim konvencijama za kontrolu droga, zaštitu ljudiskih prava i ciljevima održivog razvoja.

Zavod za javno zdravlje Požarevac, zajedno sa domovima zdravlja Braničevskog i Podunavskog okruga, kao i uvek do sada, podržava i organizuje kampanju povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrbe i nezakonite trgovine drogama, pre svega medijskim aktivnostima, organizaciom i koordinacijom zdravstveno vaspitnih aktivnosti na terenu.

Više na ovu temu pročitajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top