A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Međunarodni dan planete zemlje obeležen u Požarevcu (FOTO)
Međunarodni dan planete zemlje obeležen u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Međunarodni dan planete zemlje obeležen u Požarevcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovogodišnji slogan je „Zemlja daruje kada um caruje“.

Osnovna škola „Dositej Obradović“  kroz skoro tri veka postojanja ispratila je brojne manifestacije i akcije koje se odnose na očuvanje životne sredine, a porečima Ivane Joksimović, direktorke škole, Međunarodni dan planete zemlje ima za cilj podizanje svesti kod dece i odraslih, kao i razvijanje stilova života u skladu sa konceptom održivog razvoja.

Teško da će se ovi modeli poneti ovog leta, ali trud je evidentan.

„Kroz nastavu i vannastavne aktivnosti težimo da se ekološki obrazujemo, menjamo navike i formiramo ekološku kulturu. U našoj školi učenici se uključuju u aktivnosti poput debata, radionica, projekta, reciklažnih aktivnosti sa ekološkom tematikom i priredbi za očuvanje okoline. Naša škola je došla do zanimljivog projekta pod nazivom „Zelena ostrva za održivi razvoj u našem gradu očima dece“, sa ciljem razvoja svesti za uštedu sirovina i energije kao i sticanje navika pravilnog odlaganja otpada. Tradicionalno organizujemo Novogodišnju reciklažnu modnu reviju u kojoj iz godine u godinu učestvuje se veći broj učenika koji pokazuju svoju kreativnost, ali i svest o važnosti reciklaže za planetu Zemlju. Učenici daju svoj doprinos i sadnjom drveta generacije u školskom dvorištu prilikom svečanog prijema đaka prvaka, zatim sadnjom jelki na Čačalici i učešćem u akcijama sakupljanja čepova i limenki“, rekla je Joksimović na centralnoj državnoj manifestaciji u OŠ „Dositej Obradović“.

 

Ivana Joksimović, direktorka  OŠ  Dositej Obradović u Požarevcu

Profesor dr Momčilo Talijan, predsednik Saveza omladinskih radnih akcija, istakao je da je ova akcija obrazac kako treba da se odnosimo prema prirodi i da se mladi dosta interesuju za radne akcije, prvenstveno one koje se tiču ekologije. Potom je govorio o akciji „Ulepšajmo svoju okolinu i uživajmo u njoj“.

Prof. dr Momčilo Talijan, predsednik Saveza omladinskih radnih akcija

Manifestaciju su otvorili predškolci koji su učestvovali u ekološkim sportskim igrama. Tokom manifestacije sprovedena je akcija „Čep za hendikep“, a izloženi su i ekološki i reciklirani radovi učenika. Manifestaciju je zatvorila reciklažna modna revija.

Ekološke sportske igre predškolaca

U eko programu učestvovalo je više od 800 učenika i predškolaca. Naredne godine domaćin manifestacije biće Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Požarevcu.

Predaja domaćinstva manifestacije

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top