melnica-najbolja-mesna-zajednica-foto

Petrovac

Kultura

Melnica najbolja mesna zajednica (FOTO)

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi završnom priredbom u Melnici, selu pobedniku, spuštena je zavesa na Takmičenje sela Srbije za opštinu Petrovac na Mlavi

Na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi završnom priredbom u Melnici, selu pobedniku, spuštena je zavesa na Takmičenje sela Srbije za opštinu Petrovac na Mlavi za takmičarsku 2014/2015 godinu.


Kao i predhodnih godina takmičenje se održava u organizaciji Kulturno-prosvetnog centra, a pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.

 


Na takmičenju sela 2014/2015.godine učestvovala su sledeća sela: Starčevo, Kamenovo, Ranovac, Melnica, Ćovdin, Kladurovo, Bošnjak, Knežica, Veliko Laole, Šetonje, Oreškovica, Rašanac, Zabrđe, Malo Laole i  Manastirica.

 

 

Ocenjivačka komisija opštinskog takmičenja sela za 2014/2015.godinu na svojoj sednici održanoj 20.07.2015.godine u Domu kulture Petrovac na Mlavi donela je odluke:

 •  Sveukupni pobednik je selo Melnica,
 •  Drugo mesto dele Šetonje i Starčevo
 •  Treće mesto dele: Knežica, Oreškovica i Rašanac

 

PRIZNANjA ZA POSTIGNUTE POSEBNE REZULTATE DOBILE SU SLEDEĆE MESNE ZAJEDNICE:

 

 •  Priznanje za postignute posebne rezultate u radu Mesne zajednice: Melnica
 •  Za rezultate postignute u poljoprivrednoj proizvodnji: Ćovdin i Rašanac
 •  Za izgradnju sela: Šetonje
 •  Za aktivnost osnovnih škola : OŠ "Branko Radičević“ Melnica i OŠ "Đura Jakšić" Oreškovica
 •  Za aktivnost KUD-a: KUD "Polet" Veliko Laole i KUD "Vuk Stefanović Karadžić" Knežica
 •  Za najbolji kulturno-umetnički program: KUD "Braća Trajić" Starčevo i KUD "Prva iskra" Ćovdin
 •  Za negovanje običaja i tradicije: MZ Kladurovo, Starčevo i Kamenovo
 •  Priznanje za izvorno stvaralaštvo „Veselinka Stanković“: Manastirica
 •  Priznanje za učešće u humanitarnim akcijama: MZ Oreškovica i MZ Ćovdin- Priznanje za uređen centar naselja: MZ Malo Laole
 •  Za aktivnost sportskog društva: Sportsko društvo „Mladost“ Ranovac
 •  Priznanje za aktivnost mladih na selu: MZ Zabrđe, Manastirica i Šetonje
 •  Priznanje za najbolju izložbu domaće radinosti: MZ Starčevo i MZ Malo Laole
 •  Priznanje za podršku publike: Zabrđe i Oreškovica
 •  Priznanje za organizaciju Manifestacija: MZ Kamenovo (prim. „svih koje u toku godine organizauje, a Kamenovo ih ima 3 ili 4 tokom godine)
 •  Priznanje za medijsku podršku: RTV "Mlava medija" Petrovac na Mlavi

 

POJEDINAČNA PRIZNANjA:


Priznanja za aktivnost u prosveti i kulturi dobili su: Dragiša Milošević, Petrovac na Mlavi, OŠ Melnica, Čedomir Stavrić, Petrovac na Mlavi, OŠ Melnica, Ljubica Stojilović, Petrovac na Mlavi, OŠ Oreškovica, Mirjana Savić, Zabrđe, OŠ Petrovac, Ivana Simić, Šetonje, OŠ Šetonje, Slavica Stanojlović, Kamenovo, PU „Galeb“, Ivana Mihajlović, Rašanac, PU „Galeb“, Dragica Božilović, Malo Laole, PU „Galeb“, Snežana Radosavljević, Ranovac, PU „Galeb“, Sanela Dimitrijević, Malo Laole, PU „Galeb“, Silvana Martinović, Oreškovica, PU „Galeb“, Ranica Ivković, Veliko Laole i Lidija Gajić, Veliko Laole, PU „Galeb“

 

Napomena: zahvalnica PU „GALEB“ Petrovac na Mlavi, za negovanje i čuvanje Priznanja za aktivnost u sportu dobili su: Brana Aleksić, Ranovac, Slobodan Perić, Manastirica, Vladica Đorđević, Manastirica, Željko Marjanović, Malo Laole.

 

Priznanja za aktivnost u kulturi dobili su: Saša Milosavljević, Knežica, Slaviša Ignjatović, Manastirica, Dragan Marinković, Šetonje, Marko Gvozdić, Oreškovica, Goran Savić, Zabrđe.

 

Priznanja za aktivnost u Mesnoj zajednici dobili su: Radovanče Aleksić, Rašanac, Slaviša Milić, Knežica, Goran Lazić, Zabrđe, Dejan Živanović, Bošnjak, Nebojša Ranković, Šetonje.

 

Priznanja za posebne rezultate postignute u poljoprivrednoj proizvodnji: Ljubomir Brejić iz Ranovca, za rezultate u proizvodnji rakije, Dragan Dobrosavljević iz Ćovdina, za rezultate u proizvodnji heljde, Saša Tasić iz Knežice, za rezultate u ratarskoj proizvodnji, Slađana Marković iz Velikog Laola, za rezultate u tovu junadi, Dragan Marjanović iz Šetonja, za rezultate u proizvodnji mleka, Slađan Radovanović iz Oreškovice, za proizvodnju lešnika.

 

Priznanje za uspešno vođenje programa: Jasmina Bošković iz Petrovca, Nada Marinković iz Beograda (Šetonja), Aleksandra Stanković i Vladan Skuratenko iz Malog Laola.

 

ČLANOVI ŽIRIJA bili su: Radovan Davidov, Moma Stanimirović, Drinka Lepojević, Danijela Božičković Radulović i Dragica Mihajlović Vojinović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top