Memorijalna trka “Dragutin Tomašević“ okupiće najbolje atletičare

Petrovac

Događaji

Memorijalna trka “Dragutin Tomašević“ okupiće najbolje atletičare

Foto: TO Petrovac

How Good Of A Friend Are You Really?

U čast proslavljenog srpskog olimpijca koji je rođen u Bistrici, 17. put biće održana jedinstvena sportska manifestacija u petrovačkom kraju - Memorijalna trka “Dragutin Tomašević”, u subotu 21. maja.

Ulične trke zakazane su za 16 časova u Petrovcu. Takmičiće se najpre deca predškolskog uzrasta, a potom učenici osnovnih i srednjih škola iz petrovačke i drugih opština iz Srbije.

U glavnoj trci koja se održava pod imenom proslavljenog maratonca Dragutina Tomaševića učestvovaće veliki broj atletičara iz atletskih klubova širom Srbije. Staza od Bistrice do Petrovca je duga 10 kilometara i 73 metra. Početak trke zakazan je za 18 časova u Bistrici, dok se u 19.10 očekuje proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Bogat prateći program

Pored trka, posetioci će imati prilike da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. Svečano otvaranje manifestacije odvijaće se na gradskom trgu u Petrovcu. U 12 časova predviđeno je intoniranje srpske himne i podizanje olimpijske i državne zastave na jarbole, a potom će se prisutnima obratiti predsednik opštine Petrovac, Duško Nedinić.

U periodu od 12.15 do 16 časova predviđen je zabavni program. Najpre će nastupiti deca iz Predškolske ustanove “Galeb”, a potom sledi koncert Marka Milivojevića u 12.45 sati. U nastavku programa, tačnije u 13.30 sati počinju nastupi folklornih ansambala, a za 14 časova najavljen je koncert orkestra “Serbia” i folklornog ansambla “Korak po korak”. U periodu od 14.45 do 16 sati biće priređen nastup zabavne muzike.

To Top