A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Milan Krkobabić posetio opštinu Žagubica - homolje, zadruga - zadruga
Milan Krkobabić posetio opštinu Žagubica

Žagubica

Događaji

Milan Krkobabić posetio opštinu Žagubica

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Cilj posete je obilazak zadruge „Homolje i med“ kojoj je prošle godine dodeljeno 15 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Najpre je organizovan prijem u kabinetu predsednika Safeta Pavlovića, koji  je goste dočekao zajedno sa ostalim članovima opštinskog rukovodstva, a zatim je ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za reginalni razvoj, zajedno sa saradnicima i rukovodstvom opštine Žagubica, obišao pčelinjake zadruge “Homolje med” i domaćinstvo u selu Milatovac.

Nakon  što su obišli  i pogone za pravljenje voska, za pravljenje hrane za pčele i za pakovanje meda, u prostorijama Zadruge “Homolje med” u Žagubici, ministar Krkobabić i predsednik opštine Žagubica obratili su se prisutnima.

Predsednik opštine, Safet Pavlović, zahvalio je ministru na poseti i sredstvima koje je zadruga sa teritorije opštine Žagubica  dobila za svoj rad i, takođe, istakao da neće stati na ovome i da su zadrugari iz ovih krajeva spremili još kvalitetnih projekata kako bi svi zajedno što bolje iskoristili potencijale koje im ovaj kraj pruža.

Ministar Milan Krkobabić istakao je uspeh projekta Vlade Srbije koji zadrugarstvu vraća stari sjaj, donoseći boljitak domaćinima.

"Žagubica je nekada bila centar zadrugarstva, a mi na današnji dan imamo čak 457 novoosnovanih zadruga u Srbiji, malih fabrika pod otvorenim nebom. Ovaj kraj ima čime da se ponosi, a ovakvi primeri zadruga pokazuju da smo na pravom putu. Uspećemo ako budemo iskreni i svi uključeni, Vlada Republike Srbije, lokalna samouprava i domaćini Srbije“, rekao je Krkobabić.

Zadruzi “Homolje med” prošle godine dodeljeno je 15 miliona dinara bespovratnih sredstava u okviru programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije, učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za postojeće i formiranje novih zadruga. Zadruga je tim sredstavima nabavila 1.000 košnica, 1.000 rojeva pčela, kao i prateću opremu za pčelarstvo, navodi se na opštinskom sajtu „zagubica.org.rs“.

Zajedno sa ministrom Žagubicu je posetio akademik Dragan Škorić, predsednik Akademijskog odbora za selo SANU, prof. dr  Milovan Mitrović, potpredsednik odbora, i Branislav Gulan, agroekonomski analitičar.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top