Milan Pajić iz Žabara pobednik festivala „Prva harmonika Srbije“

Žabari

Društvo

Milan Pajić iz Žabara pobednik festivala „Prva harmonika Srbije“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Talentovani osmogodišnjak briljirao je u kategoriji pionira.

Milan je učenik niže Muzičke škole “Božidar Trudić” u Smederevskoj Palanci. Osvajao je prve nagrade na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima, od kojih je u ovoj godini najznačajnije prvo mesto na festivalu  „Zvezdane staze“ u Kragujevcu i prvo mesto na festivalu „Dani harmonike“ u Smederevu.

Paralelno sa sviranjem klasične muzike na harmonici, Milan gaji ljubav prema narodnoj muzici, koju uči kod profesora harmonike Saše Perića iz Požarevca.

“Ove godine Milan je osvojio više nagrada na tamičenjima u sviranju narodone muzike:  drugo mesto na takmičenju “Izvorske kapi” u Topoli, drugo mesto na takmičenju  „Zlatna dirka“ u Pančevu i drugo mesto na takmičenju „Vidovdanski sabor“  u Sibnici, koje je ujedno bilo i kvalifikacija za jedno od najvećih takmičenja  harmonikaša u Sokobanji. U  kategoriji pionira Milan je osvojio prvo mesto i to je za njega najveće priznanje do sada za interpretaciju narodne muzike”, kazao je za naš portal Nenad Pajić, Milanov tata.

Ovim  uspehom Milan Pajić  je na najbolji način u Sokobanji predstavio opštinu  Žabari kao i Braničevski okrug, koji je poznat po brojnim harmonikašima narodne muzike.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top