Milivojev šešir pripao mladoj glumici Bojani Urošević

Požarevac

Događaji

Milivojev šešir pripao mladoj glumici Bojani Urošević

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Za najbolju glumicu na 17. Amaterskim glumačkim svečanostima "Milivojev štap i šešir" proglašena je Bojana Urošević, glumica Amaterskog pozorišta "Mirko Tatalović Ćira" iz Nove Pazove.

Bojana Urošević je nagrađena za ulogu u predstavi "Sve o ženama", a nagradu joj je uručio Predrag Mijatović, predsednik Skupštine Požarevca. Pored štapa i šešira, na poklon je dobila i jednu sliku od galerije ,,Milene Pavlović Barili’’.

Uručena nagrada pobednici festivala

Vesna Stanković, profesionalna glumica i predsednica žirija, istakla je da su odluku doneli jednoglasno jer se Bojana Urošević izdvojila od ostalih amaterskih glumaca po tome što je menjala svoje uloge, kostime i dijalekat na sceni uverljivo.

,,Festival je bio naporan zato što pozorište mora da bude živo, mora da ima svoju publiklu i mora da živi u tom trenutku. Pozorište koje se snima, koje se gleda izgubi negde oko 70 odstvo svoje čari,  svoje životnosti i radosti gledanja i igranja. Amateri su mnogo veći ljubitelji glume od nekih profesionalaca. Mlada glumica koja igra u Novoj Pazovi odskočila je za nekoliko kopalja od drugih glumaca’’, rekla je Stanković i dodala da je ovo prva uloga Bojane Urošević u pozorištu.

Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac, poželela je sreću nagrađenoj glumici i zahvalila se svima koji su učestvovali na ovom festivalu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top