Miljanić: Naredne godine 10 miliona višMiljanić: Naredne godine 10 miliona više za sporte za sport

Požarevac

Događaji

Miljanić: Naredne godine 10 miliona više za sport

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na ovonedeljnoj konferenciji za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac, o razvoju sporta govorila je Ana Miljanić, članica Gradskog veća zadužena za omladinu, sport i turizam.

U programu razvoja sporta grada u koji su, po rečima Ane Miljanić, utkane ideje iz programa Srpske napredne stranke, postoje  četiri prioriteta: razvoj sporta dece i omladine, uključujući i školski sport, povećanje obuhvata bavljenja građana sportom kroz razvoj i unapređenje sporta i rekreacije, razvoj i unapređenje vrhunskog sporta  i razvoj i unapređenje sportske infrastrukture.

 „Cilj svih nas je da deca prepoznaju i zavole sport, odnosno fizičko vežbanje, kao aktivnost koju će praktikovati čitav život. Time će steći naviku zdravog načina života, a isto tako imaće dobru osnovu za dalji razvoj u sportu“, rekla je Miljanić.

Miljanić je dalje govorila o aktivnostima koje su organizovane za učenike požarevačkih škola. Govoreći o razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, Miljanić je istakla da je cilj  da se svakom sportisti pruži šansa za razvoj od početnika do majstora. Dalje je navela da u Požarevcu ima 55 klubova i pohvalila je rad Sportskog saveza grada.

„Ova vlast je prepoznala važnost unapređenja sportske infrastrukture, uloženo je nešto više od 20 miliona dinara u rekonstrukciju Sportskog centra Požarevac i to su prvi takvi radovi od kada je ovaj objekat izgrađen. Zamenjeno je osvetljenje, sedišta, kopiliti, okrečana hala, spuštaju se plafoni, radi se fasada i parket. Uskoro očekujemo reprezentativni sporstki objekat u gradu“, kazala je Miljanić.   

Podsetila je i na ostala ulaganja u Sportski centar Požarevac, poput radova na stadionu malih sportova i drugim segmentima ove ustanove.

„Grad Požarevac direktno finansira klubove i udruženja i to sa tendencijom porasta svake godine. U 2017. godini izdvojeno je 75 miliona dinara, 2018. godine 76 miliona dinara, a 2019. godine 82 miliona dinara. Pored ovih sredstava, kroz posebne programe obezbeđuju se besplatni sati za treninge, što je od velike važnosti za sve klubove. U toku prošle godine klubovi su potpisali ugovore sa Udruženjem „Tri plus“ i tako omogućili porodicama sa troje i više dece da potpuno besplatno treniraju sport za koji se odluče. U toku je analiza koliko smo dece obuhvatili  ove godine u ovom projektu“, kazala je Miljanić.

Naglasila je i da će budžet za sport naredne godine biti uvećan za 10 miliona dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top