Ministar Đorđević posetio domove u Velikom Popovcu i Stamnici

Petrovac

Događaji

Ministar Đorđević posetio domove u Velikom Popovcu i Stamnici

Foto: minrzs.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, zajedno sa predstavnicima sindikata, posetila  je dve petrovačke ustanove u kojima se zbrinjavaju lica ometena u razvoju i sa intelektualnim poteškoćama, a povodom aktuelne epidemiološke situacije.

Dejan Marković, director Ustanove  za smeštaj starih lica "Gvozden Jovančićević" istakao je da je tamo situacija pod kontrolom.
Klinička slika korisnika i zaposlenih je blaža, njihovo stanje je stabilno. Postupamo u skladu sa instrukcijama ministarstva i po savetima epidemiologa. Posete su zabranjene od februara, najpre zbog gripa a zatim i zbog koronavirusa. Imamo zaštitnu opremu i sve što je neophodno”, rekao je Marković.
Ministar Đorđević je rekao da je ovo još jedna u nizu poseta ustanovama za smeštaj korisnika u sistemu socijalne zaštite u cilju sagledavanja situacije i pružanja podrške i pomoći.
Situacija je pod kontrolom, nema bojazni da će se stvoriti žarište, kao što to neki mediji plasiraju sa željom da uplaše javnost. Obolelima je pružena adekvatna nega, a javnost će biti, kao i do sada, pravovremeno informisana o tome kako napreduje zdravlje zaraženih“, objasnio je Đorđević.

Ministar je potom obišao i Dom za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici, i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.  
U ovoj ustanovi nema zaraženih korisnika, ni zaposlenih. Zaštitna oprema se redovno obezbeđuje, što ćemo nastaviti i u budućnosti. Uz kontinuiranu komunikaciju i preventivno delovanje možemo  sprečiti pojavu i širenje virusa “, objasnio je Đorđević i dodao da ovoj ustanovi treba posvetiti posebnu pažnju jer u njoj borave deca i lica ometena u razvoju.
Direktorka doma u Stamnici, Ana Tomašević, istakla je da od početka epidemije nemaju problema.
Na smeštaju je 333 korisnika o kojima brine 196 zaposlenih. Imamo dovoljne količine zaštitne opreme. Pridržavamo se instrukcija i sprovodimo preventivne mere “, istakla je Tomašević.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top