Ministar kulture  besediće na završnoj večeri „Carevčevih dana“

Veliko Gradište

Događaji

Ministar kulture besediće na završnoj večeri „Carevčevih dana“

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar Vladan Vukosavljević dolazi danas u Ram u 18 sati gde će, zajedno sa predsednikom opštine Veliko Gradište, Draganom Milićem, obilaziti Ramsku tvrđavu i Srebrno jezera.

U nastavku posete, u petak, 12. jula, u 20 časova i 30 minuta, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević održaće besedu na letnjoj pozornici u Gradskom parku u Velikom Gradištu kojom će otvoriti revijalni deo jubilanog, 25. muzičkog festivala „Carevčevi dani“. Taj događaj predstavlja krunu festivala jer nastupaju laureati violine – dobitnici “Carevčeve statuete“, koji će svojim izvođenjem, u pratnji Narodnog ansambla RTS-a, pod upravom Siniše Vićentijevića, podsetiti na velikog Cara.

Svečani program ove, poslednje festivalske večeri, biće zaokružen dodelom povelja za doprinos razvoju festivala.

Da podsetimo, festival “Carevčevi dani” počeo je u ponedeljak 8.jula. Tradicionalo su položeni venci pokraj Carevčeve biste u njegovom rodnom selu Carevcu i pokraj spomenika u Velikom Gradištu. U večernjim časovima održan je koncert kulturno-umetničkih društava na čelu sa domaćinom, AKUD “Vlastimir Pavlović Carevac”.

Ovogodišnji festival, osim izložbe, predstave, koncerata, tribina i takmičenja vokalnih solista, obeležilo je održavanje Letnje akademije narodne muzike (LANAM) u Domu učenika Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Kostolcu, koja je okupila vrsne vokalne soliste radi pripreme za takmičarski program pod vođstvom estradne umetnice, Ane Bekute.

Veče folklora

Kao i prethodnih godina, manifestaciju prati izdanje festivalskog godišnjeg časopisa „Carevčeva lira“, koji je promovisan u okviru festivala.

Carevčeva lira

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top