Ministar Vesić obišao radove na putu Ram - Bratinac

Požarevac

Događaji

Ministar Vesić obišao radove na putu Ram - Bratinac

Foto: mgsi.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji puta Ram – Bratinac na teritoriji Požarevca, gde je najavio da će sledeće godine biti urađena i deonica do naselja Salakovac jer je, kako je istakao, za Srbiju rehabilitacija lokalnih puteva podjednako važna, kao i izgradnja auto-puteva i brzih saobraćajnica.

“Želimo da se zemlja ravnomerno razvija, ali nije moguće do svakog mesta uraditi auto-put i brzu saobraćajnicu zbog čega smo ove godine, kao nikada do sada, izdvojili oko 300 miliona evra u održavanje i rehabilitaciju postojećih puteva”, rekao je Vesić i dodao da će se nastaviti sa tim ulaganjem jer putevi mnogo znače za život građana.

Naveo je da je put između Bratinca i Rama dužine 23 kilometra i da je najbrža veza Požarevca do tvrđave Ram, te najavio da će sledeće godine biti urađena deonica do Salakovca što znači da će taj putni pravac, ukupne dužine skoro 30 kilometara, potpuno biti rekonstruisan.

Takođe, naveo je da će biti rešeno i pitanje podvožnjaka na trasi puta Bratinac - Ram koji, kako je rekao, odavno nije kako treba i ne odgovara kamionima koji tuda prolaze.

“To ćemo naknadno rešavati, ali ono što je najvažnije to je da možemo sada da odvojimo novac za rekonstrukciju i ovakvih puteva, a ovaj put ne košta malo, više od 500 miliona dinara”, kazao je Vesić.

Kada je u pitanju Požarevac, ministar je rekao da je najvažnije to što je počelo asfaltiranje Dunavskog koridora, od auto-puta Beograd-Niš prema Požarevcu.

Najavio je da će do kraja sledeće godine biti završena kompletna deonica do obilaznice oko Požarevca tako da će taj grad krajem 2024. biti povezan na autoput Beograd-Niš, te podsetio da je ove godine Šabac povezan na autoput, da će u novembru Kruševac biti povezan na autoput, a sledeće godine i Kraljevo i Loznica, navodi se na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Više o tome OVDE.

 

 

To Top